Több magyar tartalmat a közmédiumokban

Több magyar tartalom bemutatását rögzítené és átalakítaná a rendkívül liberálisra sikeredett médiapiaci szabályozást Pálffy István, kereszténydemokrata országgyűlési képviselőjelölt egy XI. kerületi lakossági fórumon. Hozzátette: a közmédiumok feladata, hogy valós híreket, értékes kulturális műsorokat és színvonalas szórakoztatást nyújtsanak, valamint fontosnak tartotta a hungarikumok kiemelt közvetítését is.

A közelgő digitális piaci átállásnál nincs előírva, hogy a pályázatokban ne rögzítsék kellő magyar tartalom bemutatásának kötelezettségét – fejtette ki a Fidesz-KDNP jelöltje, aki a Hajdú megyei területi listán indul.

Pálffy István beszélt arról is, hogy a külföldi tulajdonú tőke ma 600 milliárdos támogatást kap évente Magyarországon, és 1000-1200 milliárd forintot visznek ki az országból. Ezt a pénzszivattyút az elkövetkező kormánynak meg kell szüntetnie – szögezte le.

Rétvári Bence, a Fidesz-KDNP-s jelöltje azt mondta a több száz fős, valamennyi korosztályt képviselő hallgatóság előtt, hogy ma nem működik az államigazgatás, szétesett az állam, szétzúzták jogszabályok általi működését. Olyan kormányhatározatok jelennek meg, amelyek szombatra vannak datálva, miközben ezeken a napokon nem is volt kormányülés – mutatott rá.
    
A kereszténydemokrata politikus jellemző példaként említette a közigazgatási versenyvizsgát, amelynek lényege az lenne, hogy a szférában dolgozók minőségi tudással bírjanak. A szocialisták e téren is nonszensz helyzetet teremtettek, létszámstop mellett azokat is kötelezték a letételére, akik jelenleg is csak pár éve töltik be az állásokat, ezáltal pedig képzett embereknek esélyük sincs sokszor a közigazgatásba bekerülni. Nem versenyvizsgaként működik és színvonaltalan a rendszer, nincs tekintettel a közigazgatási feladatok sokféleségére – fejtette ki.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!