Többlettámogatást a fogyatékkal élőknek

A Fidesz-KDNP Népjóléti Kabinetje 65 millió forint többlettámogatást szeretne a fogyatékkal élők és a nagycsaládosok támogatására - jelentette be szerdán a kabinet vezetője. Soltész Miklós szerint ennek forrását a Miniszterelnöki Hivatal kommunikációs költségeiből lehetne átcsoportosítani. A költségvetési törvény módosításáról szóló javaslatot szerdán nyújtják be az ellenzéki párt képviselői.

Magyarországon jelenleg 600 ezer fogyatékos ember él, így családtagjaikkal együtt csaknem egymillió embert érint a támogatásuk - mondta szerdán Soltész Miklós. A KDNP frakcióvezető-helyettese szerint a költségvetéshez benyújtott korábbi módosító javaslatukat az MSZP és az SZDSZ is elutasította, ezért ezt most újra kezdeményezik. A javaslatban szerepel a Nagycsaládosok Országos Egyesületének korábban elutasított 31,4 millió forintos támogatása is. Az ellenzéki politikus szerint ezek az összegek a tavalyi támogatások 2009-re tervezett inflációval megnövelt összegéből állnak össze.

A fogyatékkal élőket képviselő öt társadalmi szervezet összesen csaknem 34 millió forint többlettámogatáshoz szeretne jutni. Ebből a pénzből az értelmi fogyatékosok, a siketek és nagyothallók, a mozgáskorlátozottak, a vakok és gyengénlátók, valamint az autisták életkörülményeinek javulását várják. A pénzből vakvezető kutyákat, Braille-írással készült könyveket vennének, jogsegélyszolgálatokat működtetnének, illetve közintézményeket akadálymentesítenének.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!