Törvénymódosító javaslat a fogyatékkal élők megsegítésére

Hirt Ferenc (Fidesz) és Soltész Miklós (KDNP) országgyűlési képviselők a fogyatékkal élők helyzetének javítása érdekében csütörtökön benyújtották a költségvetési törvényhez kapcsolódó módosító javaslatukat, sürgős tárgyalást kérve Szili Katalin, házelnöktől. A Fidesz és a KDNP szerint a fogyatékos emberek segítése jóval fontosabb a miniszteri jutalomnál és a kormányzati kommunikációnál, ezért a kormányzati kommunikációra szánt összeg 11%-ának átcsoportosítását javasolják.

Mint az indoklásban fogalmaznak: amíg az emberek egyre nehezebben élnek, és a fogyatékosokat segítő szervezetek egyre kevesebb pénzből kénytelenek ellátni rendkívül fontos feladataikat, addig a területért felelős szociális miniszter és államtitkárai busás jutalmakat tettek zsebre tavaly. Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter fizetésén felül 3.880.000 forint jutalmat kapott, a tárca szakállamtitkárai pedig több mint 5 millió forinttal gazdagodtak, szintén fizetésükön felül. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!