Történelmi nap a mai

A kis- és középvállalkozásokat nevezte a fejlődés motorjainak Orbán Viktor a Pest megyei Pilisborosjenőn, a Meditop Gyógyszeripari Kft. üzemátadó ünnepségén. Ha a kkv-szektor fejlődik, akkor több profitot termelhet, „ha pedig több profitot termel, akkor Magyarország prosperálása hosszú távon is biztosítva lesz” – mondta a kormányfő. A miniszterelnök reagált a parlament mai döntésére is, a devizahiteleseket segítő jogszabály elfogadására. Mint fogalmazott: ezzel új korszak nyílhat.

Beszédében kitért a gyógyszeriparnak, „a magyar gazdaság egyik hagyományos sikerágazatának” helyzetére is, amellyel kapcsolatban kijelentette: „régen tudjuk, hogy a magyar gazdaság bajaira többek között a gyógyszeriparban rejlik a legjobb orvosság”. Orbán Viktor szavai szerint Magyarország gyógyszeripari nagyhatalom lehet.

Jelezte, az iparág ma mintegy 14 ezer embernek ad munkát az országban, ráadásul ez az ágazat az innováció egyik legfontosabb műhelye is.

Orbán: annak örülünk a legjobban, amikor magyarok adnak munkát magyaroknak

A Meditop beruházásáról elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően mintegy tíz százalékkal bővülhet a foglalkoztatottak száma a jelenleg mintegy 170 embernek munkát adó cégnél. „Mondhatják, hogy ez nem sok", de a nemzetgazdaság az ilyen üzemekből épül fel, vagyis a most átadotthoz hasonló gépsorok és az általuk teremtett munkahelyek nélkül nincs magyar gazdaság - tette hozzá, megjegyezve: „annak örülünk a legjobban, amikor magyarok adnak munkát magyaroknak".

Ez a beruházás is azt jelzi - fogalmazott -, hogy „egyre többen vannak, akik értik: van még erő és tartalék a mi hazánkban".

A miniszterelnök ismét beszélt az ipari rezsicsökkentésről, azaz a vállalkozásoknak biztosított olcsó energiáról, amellyel kapcsolatban azt mondta: „hallani fogják a következő hetekben, hónapokban, hogy a parlament sokat töri majd ezen a fejét".

Eljöhet a fair bankok korszaka

Orbán Viktor beszédében történelmi napnak nevezte a mait, mert – mint fogalmazott – „könnyen lehet, hogy új korszakot nyitottunk meg”, amelyben az emberek végre úgy fogják érezni, hogy nem mindig az erősebbnek van igaza. Annak is lehet igaza, aki gyengébb: az igazság és a törvény az ő oldalán áll, és „előfordulhat, hogy Magyarországon egyszer csak eljön a fair bankok korszaka” – kommentálta az Országgyűlés döntését a miniszterelnök.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!