Trianonra emlékeztek Zebegényben

„A nemzetnek, az országnak, a családoknak és az egyéneknek is tragikus esemény volt a Trianoni Békediktátum. Emlékezni sokféleképpen lehet. Civil kezdeményezésre a kormány 2010-ben a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította június 4-ét. Bár a megemlékezésben jelen van a fájdalom, új tartalmat kapott az összetartozás gondolatával.” – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője Zebegényben, ahol nemzeti zarándoklatot és megemlékezést tartottak.

Szombaton tartották Zebegényben a Trianoni emlékműnél az önkormányzat a hegyvidéki Trianon Társaság és a  Nemzet Emlékezés Harangja Alapítvány szervezésébe a nemzeti zarándoklatot és a megemlékezést, amelyen részt vett Harrach Péter, a körzet országgyűlési képviselője. 

Harrach Péter felszólalásában elmondta: „A határon túli magyarok állampolgárságának megadásával megtörtént a közjogi értelemben vett nemzetegyesítés.” Hozzátette: „Fontos feladat, hogy Trianon emlékének ápolásával kapcsolatban átérezzék felelősségüket a pedagógusok, és a média képviselői. Több generáció úgy nőtt fel, hogy nem tanult Trianonról, vagy ha tudott is róla, legfeljebb egy történelmi eseménynek minősítette. A társadalom tudatába be kell vinni Trianon tragédiáját és megőrizni az emlékét. A széthúzás helyett az együttműködésé a jövő.”

„A fájdalmas emlékezés mellett megjelenik a remény, hogy a nemzetre váró feladatokat közösen megoldhatjuk. Merítsünk erőt az együttes emlékezésből. Isten áldja a magyarokat határon innen és túl!” – zárta beszédét Harrach Péter.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!