Truman–Reagan Szabadságéremmel tüntették ki Tőkés Lászlót

Tőkés László református püspököt, európai parlamenti képviselőt a Truman–Reagan Szabadságéremmel tüntette ki kedden Washingtonban az amerikai Kommunizmus Áldozatainak Emlékhelye Alapítvány.

Tőkés László „rendületlenül támogatja a szabadságot és a demokráciát szerte a világon, és kulcsszerepe volt abban, hogy Romániában 1989-ben véget ért a kommunizmus” – hangoztatta Lee Edwards, az alapítvány elnöke.

A kongresszus új látogatóközpontjában rendezett ünnepségen a szabadságéremmel tüntették ki Steny Hoyert, a képviselőház demokrata frakciójának vezetőjét is. Az elismerést posztumusz kapta meg Jack Kemp néhai kongresszusi képviselő.

Többek között Václav Havel, Lech Walesa, Elena Bonner, II. János Pál pápa is részesült e magas kitüntetésben, 2002-ben pedig Orbán Viktor nyerte el a díjat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!