Tubes-ügyben a Bajnai-kormányé a felelősség

A Tubes ügyében a cselekvés felelőssége egyelőre a Bajnai-kormányé és a Honvédelmi Minisztériumé – mondta Simicskó István, a KDNP országgyűlési képviselője. A Fidesz-KDNP egy esetleges kormányváltás után, kormányzati pozícióban tud dönteni vagy intézkedni az ügyben, a pécsiekkel való konzultáció után – tette hozzá a politikus.

Múlt hét pénteken jogerősen elutasította a Fővárosi Bíróság felülvizsgálati eljárásában azokat a kereseteket, amelyek megtámadták a Tubes tetején lévő katonai híradóobjektum korszerűsítését, a NATO-radar kiépítését engedélyező miniszteri határozatot. Ezzel zöld utat kapott a Tubesre tervezett radar építése.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere a múlt pénteki hírre reagálva közleményében azt írta: megdöbbenéssel értesült az ítéletről, kérni fogja annak felülvizsgálatát és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az építést megakadályozza. A politikus többször is világossá tette, hogy Pécs fölé nem épülhet katonai radar. A civilek bejelentették: újraszervezik a tubesi riadóláncot, amely arra szolgál, hogy értesítsék egymást, ha megkezdődnének a katonai radar építési munkái.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!