Tudatosan rombolták le a tanárok tekintélyét

Tudatosan rombolta a pedagógusok tekintélyét az elmúlt nyolc év kormányzati politikája - mondta Hoffmann Rózsa, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője egy budapesti konferencián. A kereszténydemokrata képviselő a Van kiút címmel, az Asszonyok a nemzeti egységért nevű szervezet által rendezett tanácskozáson arról is beszélt, hogy ma a pedagógusok java szenved attól, ami az iskolákban zajlik és sokan hagyták ott a pályát. Az ellenzéki párt oktatáspolitikusa szerint el kell törölni az iskolai buktatás tilalmát, az ugyanis ellehetetleníti az iskolákban az eredményes munkát.
 

Hoffmann Rózsa szerint az iskolának az erkölcsi nevelést és a tudás gyarapítását egyaránt kell szolgálnia, az iskola legalapvetőbb feladata, hogy az egyre inkább jellemző erkölcsi analfabétizmust megszüntesse, amit úgy tud megtenni, ha a nevelésből nagyobb részt vállal. A nevelés tekintély nélkül azonban nem valósítható meg, ezért meg kell szüntetni azokat a szabályokat, amelyek rombolják a pedagógusok tekintélyét és ellehetetlenítették a nevelő munkát.
  
Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője arról beszélt, hogy a család-, és szociálpolitikára nemzeti ügyként kell tekinteni a jövőben. Első intézkedések között a természetbeni juttatások áfájának megszüntetését, a lakhatás megőrzésének segítését említette. A gyermekvállalás nem lehet egyenlő a szegénység vállalásával, kiszámítható családpolitikára van szükség. Hozzátette: az elmúlt éveket a dúlás és a pusztítás jellemezte, az eltelt nyolc esztendőben a kormányzat a szociális segélyezést teljesen összekeverte a családtámogatási rendszerrel, melynek következményeként a középosztály teljes lecsúszása indult meg. Mint mondta: szétverték a családi adókedvezményt, az otthonteremtési támogatás rendszerét, lecsökkentették a gyes időtartamát, hozzátéve: a krízisre, amit létrehoztak pedig alapítottak egy krízisalapot, s most ezzel házalnak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!