Üdvözöljük a prágai képviselőház kettős állampolgárságról hozott döntését

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közleményben üdvözölte, hogy a prágai képviselőház jóváhagyta a cseh kabinet kettős állampolgárságra vonatkozó javaslatát. A kormányfő kereszténydemokrata helyettese az úgy értékelte: a javaslat elfogadása a térség számára fontos és előremutató. A tervezet szerint lehetővé válik a kettős állampolgárság azon cseh állampolgárok számára, akik önkéntesen felveszik egy másik ország állampolgárságát.

A prágai képviselőház szerdán hagyta jóvá a cseh kormány tervezetét arról, hogy Csehországban is lehetővé teszik a kettős állampolgárságot. Amennyiben az új állampolgársági törvényt a szenátus is jóváhagyja, és az államfő aláírja, a jogszabály a tervek szerint 2014. január 1-jén életbe lép. Az önálló Cseh Köztársaság megalakulása óta (1993) olyan szabályozás van hatályban, amely szerint egy új állampolgárság felvételével az érintettek automatikusan elvesztik eredeti, cseh állampolgárságukat. Ez csak azokra nem érvényes, akiknek külföldi állampolgár a házastársuk. Egy a kilencvenes évek végén megkötött kormányközi szerződés alapján cseh-szlovák viszonylatban is lehetséges a kettős állampolgárság.        

Petra Schneiderová, a belügyminisztérium szóvivője a törvénytervezettel kapcsolatban korábban az iDnes hírportálnak azt mondta:  teljes mértékben lehetővé válik a kettős állampolgárság azon cseh állampolgárok számára, akik önkéntesen felveszik egy másik ország állampolgárságát.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!