Új jövőképre és stratégiára van szüksége Magyarországnak

Szellemi előkészítés nélkül nincs valódi kormányváltás, mi pedig nem a hatalmat akarjuk megszerezni, hanem új korszakot akarunk nyitni. Jelenleg egy kivéreztetett országban élünk, amit a szocialisták elrontottak és tönkretettek, valakinek azonban mindezt rendbe kell hoznia. – hangsúlyozta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Jövőkép: Megújított szabadelvű és szociális piacgazdaság Magyarországon című könyv bemutatóján. A pártelnök szerint a miniszterelnök elismerte, hogy megbukott, és most a válságkezelő Mekk mester szerepét keresik. Komoly, felelős ember ebben nem vesz részt – tette hozzá.

Ott vagyunk, ahol 1998-ban – jelentette ki Orbán Viktor. Mint fogalmazott, Magyarország „kivéreztetett ország, a szocialisták tönkretették”. A Fidesz elnöke kijelentette: rendbe és élhetővé kell tenni Magyarországot. Mint rámutatott, hatvan év óta kétszer négyéves megszakítással baloldali vezetés van az országban, történelmi léptékben vallottak kudarcot.

Bebizonyosodott, ha valaki jelentős fordulatot akar végrehajtani, az szellemi előkészítés nélkül nem megy, a változáshoz sok szellemi munkára van szükség – utalt Orbán Viktor a Jövőkép című, most bemutatott tanulmánykötetre. Később hozzátette: általában az a felfogás, hogy csak a neoliberális gazdasági iskolának vannak hívei Magyarországon, ám ez nem így van.
Ha nem egyszerűen csak kormány- és hatalomváltásra, hanem korszakváltásra van szükség, akkor ahhoz fontos a szellemi előkészítés.

Olyan időkben kell rendbe tenni Magyarországot, amikor pénzügyi válság is sújtja a világot. Új világ formálódik, „ebben az új világban senkinek sincs előre kibérelt helye”, mindenkinek meg kell küzdenie a pozíciójáért.

Van-e jövője Magyarországnak? – tette fel a szimbolikus kérdést a polgári kormány miniszterelnöke. A könyv erre keresi a választ, és nagyon jó, hogy a kötet nem a válságról szól. Orbán Viktor szerint, ha valaki gödörben van, nem sajnálkozni kell, hanem azon gondolkodni, hogyan lehet a gödör aljáról kijönni.

Mint mondta:Magyarország jövője azon múlik, képesek vagyunk-e megújulni, nem válságkezelésre van szükség, mert az csak konzerválja a válságot. Magyarország jövője a teljes megújulásban rejlik.

Kérdés, hogy milyen erőforrásokat tudunk ennek a megújulásnak a szolgálatába állítani. Emlékeztetett: korábban volt a vas és acél országa, ezután pedig jött az a felfogás, hogy „mások pénze fog fölemelni”. Itt az ideje, hogy használjuk a józan eszünket – jelentette ki Orbán Viktor. Erőforrásaink közé sorolta a mezőgazdaságot, föld alatti és felszíni vizeinket, a tudást és egy új geopolitikai gondolkodást. Úgy folytatta: nemhogy a politika, de a gazdaság sem működik erkölcs nélkül.

A Fidesz elnöke  a jelenlegi helyzetről elmondta: a miniszterelnök elismerte, hogy megbukott, és most a válságkezelő Mekk mester szerepét keresik. Komoly, felelős ember ebben nem vesz részt – tette hozzá. A politikus bizakodásra okot adónak nevezte, hogy sokan a legnagyobb csábításnak is ellenálltak.

„Vissza kell állítani a politikai felelősséget az országban” – mondta Orbán. A volt miniszterelnök szerint véget kell vetni annak, hogy egyesek miután az országot tönkretették, visszamenjenek az üzleti életbe, és semmiféle felelősséget ne viseljenek az általuk elkövetett tettekért. Meg kell teremteni a jogi környezetet, hogy ezt a magatartást megakadályozzuk – mondta el Orbán Viktor.

Épp ideje, hogy stratégiát vázoljunk – jelentette ki Matolcsy György volt gazdasági miniszter a kiadvány társszerkesztője. Elmondása szerint a tanulmánykötetet hetvenöt közgazdász és társadalomtudós készítette el azt kötetet egyéves munkával, amely alapját adhatja egy új nemzeti kormány programjának.

A neoklasszikus gazdaságpolitika az elmúlt harminc évben a legnagyobb gazdasági és szociális válságba sodorta a világgazdaságot; a neoklasszikus gazdaságpolitika megbukott – fogalmazott Matolcsy György. Túl kell lépni e neoliberális gazdaságpolitikán, de vissza kell nyúlnia az európai szociális piacgazdasági modelljéhez. Szakítani kell a piac mindenhatóságával, pénz fetisizált szerepével.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!