Új korszak közeleg

Az egész világ érzi, hogy nem egyszerűen válságjelenségekről van szó, hanem egy új korszakról. Abban reménykedni, hogy a világ majd visszatér korábbi állapotába, nem érdemes – jelentette ki Orbán Viktor egy lapinterjúban.

A Fejér Megyei Hírlapnak adott interjújában Orbán Viktor úgy vélekedett, riasztó, hogy a kormányzat ahelyett, hogy cselekedne, láthatóan azt sem érti, hogy mi történik a világban. A Fidesz elnöke megoldásként elsődlegesen a radikális adócsökkentést látja. Elmondta: ha az embereknek munkát adó vállalkozások nem jutnak elfogadható kamatozású hitelhez, akkor az állam hagyjon náluk több pénzt. Egyébként leállítják a fejlesztéseket, elhalasztják a beruházásokat, sőt leépítésekbe kezdenek. És ez növekvő munkanélküliséget jelent – tette hozzá Orbán. A Fidesz elnöke szerint a második lépéskén a kormányzatnak villámgyorsan minden felesleges kiadást le kellene állítania. Mint mondta: propagandakiadások most nem férnek bele a büdzsébe. A kormányzati luxuskiadásokat föl kell számolni, a korrupciót vissza kell szorítani, és az értelmetlen állami beruházásoknak a pénzforrásait más, értelmes területre kell átirányítani – vélekedett a pártelnök. „Drasztikusan csökkenteni kell a bürokratikus eljárásokat, melyek szintén emésztik az emberek pénzét, idejét, idegrendszerét. Ennek megfelelően adtuk be az adótörvénnyel kapcsolatos módosító indítványokat, és nyújtjuk majd be a költségvetéssel kapcsolatos javaslatainkat.”– fogalmazott Orbán Viktor.

Az előre hozott választások kapcsán a pártelnök elmondta: semmiképpen nem zárható ki egy esetleges választás. „Ugyanakkor felelőtlennek látom az új választásokat elutasító kormánypárti magatartást: az egész ország számára világos, hogy abból, ami van, már nem jön ki semmi. Kiégett és kimerült a kormánykoalíció a kormányzásban, kifulladtak a saját hazugságaikban, az elvetélt, életképtelen terveik felőrlődtek a belső ellentéteikben. Megújulásra, egy új kezdetre lenne szükség. Abban bízom, hogy a szellem emberei, a tollforgatók, az üzleti élet és az országgyűlési képviselők képesek lesznek rábírni a kormányt: lássa be, minden egyes perc, amit választások nélkül a hatalomban akar tölteni, komoly károkkal jár az ország számára. Én hiszek az emberi belátóképességben is, nemcsak a parlamenti matematika kényszerében.” – mondta Orbán.

A megfigyelési üggyel kapcsolatosan Orbán Viktor természetesnek tartja, hogy minden politikus a saját szakmájának területén dolgozókkal tartja a kapcsolatot, legyen szó sportról, titkosszolgálatokról, hadseregről, avagy éppen pénzügyekről. Majd hozzátett: a fontos az, hogy a kapcsolattartásra vonatkozó szabályokat mindig be kell tartani. „A Fidesz a törvényes rend pártja, ezért minden idegszálunkkal arra összpontosítunk, hogy betartsuk és betartassuk ezeket a törvényeket. Nem is került felszínre olyan információ, ami az ellenkezőjét állítaná.”– fogalmazott Orbán. A pártelnök megismételte: lehallgattak két fideszes parlamenti képviselőt, akiknek a rögzített telefonbeszélgetéseit nem semmisítették meg, nem úgy kezelték, ahogy azt előírják. Ez azt jelenti, hogy a titkosszolgálatok politikai szerepet játszanak, benyomultak a politikába, pedig ott semmi keresnivalójuk nincs. „Személyesen is megtapasztalhattuk ezt a 80-as évek második felében. Csak azt tanácsolhatom mindenkinek, aki most megint úgy érzi, hogy őt lehallgatják, figyelik, mert ez az érzés elég erős a társadalomban, nevesse ki őket. Ha elveszítjük a humorérzékünket, akkor belebonyolódunk a homályos, titkosszolgálati játszmákba, ahol mindig veszíteni fogunk. Humor, derű, önirónia; ez az orvosság nálam bevált.” – fogalmazott Orbán Viktor.

A teljes interjú itt olvasható.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!