Új tanyapiac Cegléden

A magyar tanyarendszer olyan nemzeti kincs, amelynek működőképessége létkérdés az Alföldön és a Duna-Tisza-közi homokhátság vidékén – jelentette ki a Fidesz szóvivője vasárnap a helyi tanyapiac átadásán Cegléden. Földi László, Cegléd kereszténydemokrata polgármestere az eseményen arról tájékoztatott: a 45 millió forintos pályázati forrásból megújult és vasárnap átadott termelői piacon mintegy 50-60 környékbeli tanyasi árulja portékáit.

Hoppál Péter az eseményen a kabinet tanyafejlesztési programjáról szólva elmondta: 2010-ben e téren is komoly szemléletváltásra volt szükség, miután korábban a szocialista kormányok magukra hagyták a tanyákat és az ott élő körülbelül 300 000 embert. Az ebben a ciklusban megindult fejlesztések eredményeként 2011-ben és tavaly egy közel 2,5 milliárd forintos támogatási rendszerből számos infrastrukturális beruházás valósult meg a magyar tanyavilágban. A szóvivő kitért arra is, hogy folytatják a tanyafejlesztések egyik legjelentősebb elemét, a villamosítási programot is, hiszen jelenleg mintegy 1000-1500 hazai tanyára nincs bevezetve az áram. Szintén megoldásra vár országszerte mintegy 3800 tanya megközelíthetőségének javítása, ahol a bekötőutak szinte járhatatlanok.
    
Földi László, Cegléd kereszténydemokrata polgármestere (bal oldali képen) az eseményen arról tájékoztatott: a 45 millió forintos pályázati forrásból megújult és vasárnap átadott termelői piacon mintegy 50-60 környékbeli tanyasi árulja portékáit. Így immár a ceglédi piac egészét tekintve is 90 százalékra tehető a saját áruit értékesítő gazdák aránya. Elmondta, hogy a Pest megyei város térségébe a tanyafejlesztési program keretében eddig 80-100 millió forint állami támogatás érkezett és öt tanyát villamosítottak. A polgármester a helyszínen bemutatott a sajtó képviselőinek egy-egy - szintén pályázati forrásból vásárolt - napkollektoros gyümölcsaszaló berendezést és mobil kemencét, amelyek a helyi tanyagondnoki szolgálat munkáját segítik a jövőben.  
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!