Új weblap vakok és gyengénlátók számára

Honlapot indít a Fidesz és a KDNP a vakok és gyengénlátók számára. Az ötletet a Fehér Bot napján jelentették be. A megvalósítás részleteiről Pokorni Zoltán és Soltész Miklós tájékoztatta kedden a sajtó képviselőit. A honlap részleteiről Soltész Miklós elmondta: magyar- és világirodalmi műveket, verseket és mondókákat tölthetnek le a látogatók, valamint a lap rendelkezik egy gyengénlátó-barát verzióval is.

„Olyan rendszert találtunk ki, amelynek segítségével bármikor tudunk segíteni, amennyiben az esti felolvasásokat felvesszük diktafonra, majd feltöltjük a honlapra” – mondta el Pokorni Zoltán, megjegyezve: így azokba az iskolákba és otthonokba is eljuthat az anyag, ahol nem tudnak olvasni. A Fidesz alelnöke rámutatott arra is, a hangoskönyvekeket a gyerekek nem szeretik használni, ugyanis egyfajta értelmező olvasást is közvetítenek, amellyel megfosztják a gyermeket a saját, belső képalkotástól. A mesehallgatás gyógyító hatású a gyerekek számára – tette hozzá a poltikus párt hivatalos weboldalának tudósítása szerint. „Valamennyien tudunk segíteni, egy fillér nélkül. Nem a befolyásunkat és a pénzüket kell erre áldozni, hanem az időnket” – hangsúlyozta Pokorni Zoltán, aki időt kért barátaitól, azoktól, akik segíteni akarnak. „Szánjanak időt az olvasásra” – jegyezte meg.

A politikus köszönetét fejezte ki az IKSZ és az Összegfogás a Magyar Családokért Egyesületnek. A honlap részleteiről elmondta: magyar és világ szépirodalmi műveket, verseket és mondókákat tölthetnek le a látogatók, valamint a lap rendelkezik egy gyengénlátó-barát verzióval is. A www.hallgassmeg.hu oldalra a vak és gyengénlátó gyerekek, valamint a velük foglalkozó iskolák és szervezetek juttathatják el kéréseiket, hogy milyen szépirodalmi művet, verset, mesét, mondókát szeretnének meghallgatni. A vállalkozó kedvűek ezeket olvashatják fel, rögzíthetik diktafonra, majd tölthetik fel az oldalra – mondta Soltész Miklós. A weboldal nem kereskedelmi honlap, használatához regisztráció szükséges, ugyanis a vakok és gyengénlátók törvény szerint jogosultak bizonyos művek meghallgatására.

A honlapon gyerekek és felnőttek, iskolák, közösségek, civil szervezetek segítségét várják a hanganyagok gyarapításában, de Pokorni Zoltán és Soltész Miklós minden iskolaigazgatónak is írt egy levelet, amelyben felhívja a figyelmet a kezdeményezésre. A hallgassmeg.hu oldalon már most is szerepel néhány hanganyag, főként a XII. kerületi Zugligeti úti általános iskola diákjainak jóvoltából, számos kérés is érkezett már vak és gyengénlátó gyerekektől, akik többek között a Csipkerózsikát, Móricz Zsigmond Hét krajcár című novelláját vagy Kosztolányi Dezső Pacsirta című regényét szeretnék meghallgatni.

A honlap elérhető a www.hallgassmeg.hu címen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!