Újabb megszorításokat és adóemeléseket tervez a kormány

A Fidesz és a KDNP arra szólítja fel a kormányt, hogy tegyen le az újabb adóemelés és a megszorítások tervéről – közölte Soltész Miklós (KDNP), a pártszövetség népjóléti kabinetvezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Szerinte a kisebbségi Gyurcsány-kormány „ismét lelepleződött”, hiszen „titkos egyeztetéseken” újabb megszorító csomagokról és adóemelésekről tárgyalnak, ami a lehető legrosszabb lenne mind a vállalkozásoknak, mind a családoknak.

A kereszténydemokrata képviselő emlékeztetett arra, hogy a Fidesz és a KDNP több javaslatot is tett a közelmúltban, többi között kezdeményezte az alapvető élelmiszerek és a távhő áfájának 5 százalékra csökkentését, valamint a benzin és a gázolaj jövedéki adójának csökkentését. Ezekre a javaslatokra eddig nem érkezett válasz kormánytól, ezért valószínűleg az áfaemelésről szóló, napokban megjelent hírek igazak lesznek – tette hozzá.   

Soltész Miklós szerint az vezetett az ország jelenlegi állapotához, hogy a 2006. előtti időszakot a kormány „végighazudta”, átverte a vállalkozásokat és a családokat, a „hazugságsorozatot” pedig megszorító intézkedések követték, tovább tetézve a bajt, és rontva Magyarország versenyképességet a régióban és az Európai Unióban.

+

A Népszabadság hétfőn arról írt, hogy pénteken rövid, zártkörű tanácskozáson egyeztettek adó- és járulékkérdési ügyekben Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök, néhány miniszter és az MSZP-frakció vezetői. A találkozón ismét szóba került az áfaügy, az egyik felvetés szerint az élelmiszerek áfáját 15-17 százalékra lehetne csökkenteni, a többi kulcsot pedig differenciáltan 22-25 százalékra lehetne emelni.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!