Újévi szentmisék a püspöki székhelyeken

Szűz Mária istenanyaságának ünnepe, az Istenanya, Mária ünnepe vagy Szűz Mária, Isten anyja ünnepe Szűz Mária egyik nagy ünnepe, amelyet január 1-jén, karácsony nyolcadnapján tart a katolikus egyház. Számos országban ez a nap a fogadalmak napja. Ugyancsak az esztendő első napján VI. Pál pápa kezdeményezésére ünnepeljük a Béke Világnapját. Ez a nap arra figyelmeztet, hogy az előttünk álló új évben törekedjünk arra, hogy békében éljünk önmagunkkal, minden emberrel és mindennel az egész világon.

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye:

A december 31-i hálaadó szentmise 18 órakor kezdődik Bosák Nándor celebrálásával a debreceni Szent Anna-székesegyházban; január 1-jén, Szűz Mária istenanyaságának ünnepén a megyéspüspök 18 órakor mutat be szentmisét ugyanott.

Egri Főegyházmegye:

Az év végi hálaadó szentmise december 31-én 18.30-kor kezdődik az egri bazilikában a megyés főpásztor vezetésével. Január 1-jén 10 órakor mutat be az érsek újévi szentmisét.

Az év végi hálaadó szentmisét december 31-én 17 órakor, az újévi liturgiát másnap ugyancsak 17 órakor celebrálja az esztergomi bazilikában Erdő Péter.

Győri Egyházmegye:

A győri megyéspüspök a főcelebránsa az év végi hálaadó szentmisének is, amely december 31-én 18 órakor veszi kezdetét a győri székesegyházban. Az újévi szentmisét január 1-jén 10 órakor mutatja be Pápai Lajos.

Kalocsa-Kecskeméti Főgyházmegye:

december 22-én Kecskeméten a Wojtyla-házban oszt ebédet a rászorulóknak.

Az ünnepi hálaadó szentmisét december 31-én 18 órakor és az újévi liturgiát január 1-jén 18 órakor Kalocsán celebrálja Bábel Balázs érsek.

Pécsi Egyházmegye:

Az év végi Te Deum a pécsi székesegyházban december 31-én 18 órakor veszi kezdetét Udvardy György vezetésével. A főpásztor másnap 18 órakor mutat be ugyanott újévi szentmisét.

Székesfehérvári Egyházmegye:

Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén, január 1-jén 10.30-as kezdettel celebrál szentmisét Spányi Antal a székesfehérvári székesegyházban.

Szombathelyi Egyházmegye:

Szűz Mária istenanyaságának ünnepén, január 1-jén 18 órakor veszi kezdetét a püspöki szentmise a szombathelyi székesegyházban.

Váci Egyházmegye:

Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén, január 1-jén 10 órakor celebrál ünnepi nagymisét Beer Miklós a váci székesegyházban.

Veszprémi Főegyházmegye:

A Szent Mihály-bazilikában az év végi Te Deum december 31-én 18 órakor kezdődik Márfi Gyula vezetésével. A főpásztor az újévi szentmisét január 1-jén 10.30-kor celebrálja a veszprémi bazilikában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!