Újraindulnak a zarándokvonatok

Idén negyedik alkalommal indul el a Boldogasszony zarándokvonat a csíksomlyói búcsúba, a Fekete Madonna zarándokvonat pedig Lengyelországba veszi az irányt. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a Lánchíd Rádió reggeli műsorában azt hangsúlyozta, hogy a kormány évről évre támogatja az erdélyi és a lengyelországi zarándoklatot. Soltész Miklóst Imrényi Dávid kérdezte.

A teljes interjú itt hallgatható meg.

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén is útra kel a Boldogasszony zarándokvonat Csíksomlyóra és a Fekete Madonna zarándokvonat a lengyelországi Czestochowába és Krakkóba. Az erről szóló  csütörtöki sajtótájékoztatón Soltész Miklós közölte:  a zarándokutak alkalmat adnak a lelki feltöltődésre, a közösségépítésre és a külkapcsolatok erősítésére egyaránt.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!