V4 Fesztivál és Színházi Találkozó megnyitása

A Váci Dunakanyar Színházban immár második alkalommal rendezik meg a V4 Fesztivál és Színházi Találkozót, amelyen Magyarország mellett Lengyelország, Csehország és Szlovákia egy-egy színtársulata is képviselteti magát A rendezvény sajtótájékoztatóján Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, a körzet országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a visegrádi négyek szerepe túlmutat a régión, társadalmi, gazdasági és kulturális téren is. Jelenleg a közép-európai országok adják Európa húzóerejét.

A június 24-29 között zajló rendezvény aktualitását erősíti, hogy a Visegrádi Együttműködés országai a fesztiválmegnyitó napján tartották találkozójukat Budapesten, amelyen Magyarország átadta a visegrádi csoport elnökségét Szlovákiának.

A V4 Fesztivál és Színházi Találkozó egyik védnöke Harrach Péter a KDNP frakcióvezetője, a körzet parlamenti képviselője. A rendezvény sajtótájékoztatóján Harrach Péter emlékeztetett arra, hogy a XIV. században Visegrádon találkozott a cseh, lengyel és magyar uralkodó, amelynek akkor diplomáciai, politikai, kereskedelmi jelentősége volt. Ma évszázadokkal később, ez a kultúrával is kiegészült.

A visegrádi négyek szerepe túlmutat a régión, társadalmi, gazdasági és kulturális téren is. Jelenleg a közép-európai országok adják Európa húzóerejét. A színházi találkozó a kulturális kapcsolatokat erősíti, de elsősorban Vác város érdeme – tette hozzá a KDNP alelnöke

Fördős Attila polgármester hangsúlyozta, a fesztivállal hagyományt teremtettek. „A V4 fesztivál nem csak Vácnak, hanem az országnak, és Európa kultúrájának is fontos része.”

Kis Domonkos Márk a színház igazgatója, a fesztivál megálmodója elmondta, tavaly kétezer nézőt vonzottak a rendezvények, idén már elővételben, 2500 jegy elkelt. Rangos előadók lépnek fel, mint a Csík Zenekar, Hobo és Bandája, Dolhai Attila vagy a Quimby. Természetesen mindez kiegészül a négy nemzet színházi előadásaival, és egy közös darabbal, amely a rendszerváltás 25. évfordulójához köthető, „Tetszettek volna forradalmat csinálni” címmel, valamint a fesztivál ideje alatt szakmai műhelyek, kerekasztal beszélgetések, és tapasztalatcsere is zajlik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!