A választás megnyeréséhez nem elég a jó kormányzás

Harrach Péter egy szekszárdi fórumon elmondta, a kampányban nem csak a hatékonyság, de a kontrollált cselekvés is fontos, vagyis a kampányeszközök használatába belépnek a morális gátak. A KDNP politikájának ez nélkülözhetetlen része, ezért a hazug vádaskodás helyett, a politikai tettekkel szembesítő kampányt választják.  A baloldali kampánytanácsadók ezzel szemben a személyeskedés és lejáratás módszerét alkalmazzák.

Szekszárdon Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, és Rétvári Bence, a KIM államtitkára részvételével „Keresztény értékek és keresztény politika” címmel fórumot tartottak a KÉSZ Tolna megyei szervezetének meghívására. Mint Pálos Miklós, a KDNP megyei szervezetének vezetője elmondta, a Barankovics István Alapítvány támogatásával létrejött fórum témája a politika, a közhatalom, illetve a jog viszonya az erkölcshöz, aminek a kampányidőszak kezdete adja az aktualitását.

Harrach Péter a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a politikában az egyéni ambíció nem nőhet a közjó fölé, így a kampányban nem csak a hatékonyság, de a kontrollált cselekvés is fontos, vagyis a kampányeszközök használatában belépnek a morális gátak. A KDNP politikájának ez nélkülözhetetlen része, ezért a hazug vádaskodás helyett, a politikai tettekkel szembesítő kampányt választják.  A baloldali kampánytanácsadók ezzel szemben a személyeskedés és lejáratás módszerét alkalmazzák. Harrach Péter ezen túlmenően elmondta, a választás megnyeréséhez, mint ezt 2002-ben is láthattuk, nem elég a jó kormányzás. A kampány kapcsán hangsúlyozta a személyes meggyőzés fontosságát.

Rétvári Bence többek között a devizahitelesek helyzetéről beszélt előadásában, annak tükrében, hogy az utóbbi hetekben több olyan bírósági döntés is született, amely a bankok egyoldalú szerződésmódosítását, tisztességtelen eljárásnak minősítette.

Végül a politikusok válaszoltak a közönség soraiból érkező kérdésekre.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!