A vallási kisebbségek üldöztetéséről tartott konferenciát az EP néppárti frakciója

Kétnapos konferenciát, vallások közötti párbeszédet szervezett az Európai Parlament brüsszeli épületében az Európai Néppárt képviselőcsoportja. A tizenhetedszer megrendezett konferenciát Manfred Weber, a frakció elnöke nyitotta meg, az idei rendezvényt pedig azoknak a vallási közösségeknek szentelték, amelyeket fegyveres konfliktusokban üldöztetés fenyeget, a többi között Libanonban, Egyiptomban, Nigériában, Pakisztánban, Irakban és Szíriában.

Az uniós válaszadás lehetőségeit taglaló eszmecserén elnöklő KDNP-s Hölvényi György magyar újságíróknak elmondta, hogy a néppárt már évtizedekkel ezelőtt felismerte, hogy az egyházak és vallási szervezetek képviselőivel folytatott párbeszéd nem hitbéli kérdés, hanem társadalmi kérdés, "elengedhetetlen része a társadalmi békének". S mint mondta: ez korábban Európára volt érvényes, ma viszont már tisztán látszik, hogy globális kérdéssé vált.

Hölvényi György rámutatott, hogy a Közel-Keleten százezrek, milliók vannak életveszélyben amiatt, mert egyes vallási vagy nemzeti kisebbségekhez tartoznak. Kitért arra is, hogy fel kell hívni a politikusok és az uniós intézmények figyelmét arra is, hogy a tél beköszöntével heteken belül százával fagyhatnak meg az otthontalanná vált emberek a térségben.

„Több százezer menekült van. A Közel-Keleten a keresztény közösségek, akik másra nem számíthatnak, elsősorban az Európai Uniótól várják, hogy segítsen. Ez a mai konferencia egy újabb segélykiáltás” – fogalmazott a Kereszténydemokrata Néppárt EP-képviselője.

A politikus komoly biztonságpolitikai kérdésnek nevezte az Európából útra kelő, a szélsőséges iszlamisták sorai közé álló, majd visszatérő fiatalok, az úgynevezett idegen harcosok jelentette fenyegetést. Mint hangoztatta: nagyon fontos, hogy minden tagállam "megcsinálja a maga házi feladatát", és Magyarország ebben szerinte nem is áll rosszul.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!