Válság idején kell igazán felszívni magunkat

Ha mindenki teszi a dolgát, akkor a magyar élsport és a magyarok általános sportolási szokásai közti szakadék el fog tűnni – mondta el a szolnoki vízilabda-aréna átadásán Orbán Viktor. A miniszterelnök elmondta, a világból a válság hírei jönnek, és miközben ez a krízis valóban kínozza a kontinensünket, Magyarországon újabb és újabb létesítményeket adnak át, és hangsúlyozta: válság idején kell igazán felszívni magunkat.

Orbán Viktor a szolnoki vízilabda-aréna átadása alkalmából elmondott beszédében felidézte azt a pillanatot, amikor szolnoki lakosként öten megalapították a városban a Fidesz helyi szervezetét. Akkor az volt a céljuk, hogy Szolnokból modern város jöjjön létre, ahol van színház, megépítik a gátat, és a település úgy fog kinézni, mint bármelyik nyugat európai középváros. A vízilabdacsarnok megépítésével újabb lépést tett a város ehhez a célhoz – vélekedett a kormányfő.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Szolnokon az aréna megépítésén kívül más figyelemre méltó események is történtek, ezek között említette az iskolafelújításokat, és gratulált a városban elért eredményekhez. Orbán arra kérte a szolnokiakat, becsüljék meg ezeket az eredményeket. Mint mondta, a világból a válság hírei jönnek, és miközben ez a krízis valóban kínozza a kontinensünket, Magyarországon újabb és újabb létesítményeket adnak át. Ilyenkor mindig előkerül az a kérdés, hogy helyes-e sportra, tudományra költeni – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, úgy gondolták, hogy válság idején kell igazán felszívni magunkat. Közölte azt is, hogy a szolnoki vízilabda-aréna után fél éven belül átadják a ceglédi és a szentesi uszodát is az uszodaépítési program keretében. Mindez azért is jelentős, mert 2021-ben mi rendezzük a vizes világbajnokságot.

Orbán Viktor ismertette azt is: döntés van arról is, hogy hazánk minden egyes járásában lesz uszoda. A kormányfő szerint, ha feltesszük a kérdést, hogy mindez miért sikerült, akkor a válasz az, hogy sikerült megtalálni a módját. Négy szereplőt kellett összevonni: a sportolókat-edzőket, az üzleti világot, a helyi vezetőket, és mindehhez kellett a kormányzat is, amely a sportot stratégiai ágazatnak nyilvánította.

„Köszönetet kell mondani a városvezetőknek, a sportolóknak és sportvezetőknek” – hangoztatta a miniszterelnök és hozzátette, hogy reményei szerint hamarosan nagyobb anyagi elismerésben fognak részesülni az edzők. A miniszterelnök külön köszönetet mondott Kemény Dénesnek, a Magyar Vízilabda Szövetség vezetőjének a szakmai program kidolgozásához.

A kormányfő szólt arról is, hogy van egy fájó ellentmondás Magyarországon: Olimpiai érmeink száma szerint messze előrébb vagyunk, mint ami az ország méretéből, lakóinak számából és gazdasági erejéből következne, eközben a negyedik legkevesebbet sportoló ország vagyunk az Európai Unióban.

Orbán leszögezte, meg kell teremteni a tömegsport lehetőségét, szükség van a mindennapos testnevelésre, a tanuszodákra. Eredmény, hogy 2010 óta az igazolt magyar versenyzők 234 ezres száma 302 ezerre nőtt, ez 30 százalékos növekedés. A miniszterelnök úgy véli: ha mindenki teszi a dolgát, akkor a magyar élsport és az magyarok általános sportolási szokásai közti szakadék el fog tűnni.

A miniszterelnök végezetül Kemény gondolatát idézte: „A kapufa éle mindig igazságos, mert annak pattan be a labda, aki a hétköznapokon többet tett a győzelemért.”

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!