Végleges a Fidesz–KDNP EP-listája

Véglegesítette európai parlamenti jelöltjeinek listáját a Fidesz és a KDNP. A listát Schmitt Pál, a magyar néppárti delegáció jelenlegi elnöke vezeti, őt követi Szájer József, az Európai Néppárt frakciójának alelnöke és Gál Kinga, Surján László, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke az ötödik helyen szerepel. A KDNP által elindított Szabad Vasárnapért program vezetője, Frivaldszky Gáspár is felkerült a jelöltlistára.

A lista további sorrendje: 4. Áder János, 5. Surján László, 6. Deutsch Tamás, 7. Járóka Lívia, 8. Schöpflin György, 9. Gyürk András, 10. Őry Csaba, 11. Glattfelder Béla, 12. Kósa Ádám, 13. Hankiss Ágnes, 14. Győry Enikő, 15. Bagó Zoltán, 16. Hölvényi György, 17. Szemerkényi Réka, 18. Ékes József, 19. Frivaldszky Gáspár, 20. Hammerstein Judit, 21. Gulyás Gergely, 22. Tóth Edina

Schmitt Pál listavezető szerint a 2009. június 7-i európai parlamenti választásoknak rendkívül nagy a tétje, mert megalapozhatja az országgyűlési választásokon elért Fidesz-győzelmet.

Mint mondta: „ erre a választásra olyan körülmények között kerül sor, amikor az emberek már várják a változást az országban, amikor sokan azt szeretnék, hogy a polgári, nemzeti, keresztény elkötelezettségű oldal bebizonyítsa, képes az emberek sorsát jobbra fordítani és elhozni a várva várt változást”.

Schmitt Pál hangsúlyozta: tisztességes eszközökkel fognak kampányolni, azaz kampányuk nem arról fog szólni, hogy ellenfeleiket ócsárolják, hanem arról, hogy a Fidesznek van választási programja, határozott jövőképe, és biztosak abban, hogy Magyarország az eddigi eredményeknél jobbat érdemel.

Schmitt Pál külön kitért a lista 12. helyét elfoglaló Kósa Ádámra, az Európai Siketek Szövetségének egyik tisztségviselőjére, aki a fogyatékkal élőket is képviselni kívánja Brüsszelben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!