A Velencei Bizottság egyetért a házasság magyarországi fogalmával

A Kereszténydemokrata Néppárt üdvözli, hogy az Európa Tanács alkotmányjogi tanácsadó testülete, a Velencei Bizottság kimondta: az európai normákkal összhangban van a magyar alaptörvény házasság meghatározása, amely azt egy férfi és egy nő kapcsolataként határozza meg. A KDNP szerint a Velencei Bizottság értékelése elismeri a magyar kormány által képviselt európai és keresztény értékrendet.

Kiemelték, hogy a bizottság megvizsgálta a házasság fogalmának magyar alkotmány szerinti meghatározását, amiről kijelenti: az a magyar hatóságok értelmezési határain belül van, vagyis nem sért európai normákat, ha azt férfi és nő kapcsolatára korlátozzák.

A KDNP úgy látja, hogy ezzel a házassággal kapcsolatos alkotmányos viták lezárultak és a házasság intézménye ezekből méltó módon kikerülve lehet a család létrejöttének egyik alapja – írták.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!