Veszélyes útelágazás

Móring József Attila, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, Somogyvár polgármestere helyszíni sajtótájékoztatóján megoldást sürgetett a 67-es főút és 6714-es út jelenleg életveszélyes kereszteződésének biztonságosabbá tételére.

A kereszténydemokrata politikus rendőrségi statisztikákra hivatkozva elmondta, a szóban forgó kereszteződésben egyetlen esztendő leforgása alatt hét baleset történt, a legutóbbi karambol egyik súlyos sérültjét még mindig kórházban ápolják. A 67-es út Somogytúrt elkerülő szakaszán, amióta 90-ről 110km/h-ra emelte a közút kezelője a megengedett sebességhatárt ugrásszerűen megnőtt a balesetek száma. Korábban a kérdéses útszakaszon, ebben az elágazásban mindössze össze egy-, a sebességhatárok megemelése óta viszont már hat közlekedési baleset történt.

Móring József Attila szerint a kereszteződést biztonságosabbá tételéhez a közút kezelőjének az útkereszteződésben a megengedett sebességet 70 km/h-ra kell csökkenteni.

A képviselő kitért arra is, hogy a balesetek bekövetkezésében a gyorshajtáson túl, az elsőbbségadási szabályok semmibevétele és a figyelmetlenség játszik döntő szerepet, mint mondta: „csak a szerencsének és a gyors orvosi ellátásnak köszönhető, hogy eddig még halálos áldozatot nem követeltek a balesetek.” 

A polgármester hangsúlyozta: ma Magyarországon nem létező völgy fölé völgyhidat építenek, a síkság alá alagutakat fúrnak, ahol pedig közlekedésbiztonságilag indokolt lenne legalább egy körforgalom kialakítása, ott ez nem történik meg, arra nem jut sem pénz, sem kellő figyelem!

Móring József Attila megítélése szerint a 67-es út forgalmát 50 km/h-ra kellene csökkenteni és a kereszteződés előtti elsőbbségadás kötelező táblát pedig stop táblával kellene ellátni.
Móring József Attila kijelentette: a sajtótájékoztatón ismertetett javaslataival a közút kezelőjéhez fordul.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!