Vigyázat! Hazudik az MSZP! – A Kereszténydemokrata Néppárt közleménye

A legnagyobb veszélyt a rokkantnyugdíjasokra Korózs Lajos és az MSZP jelenti. A szocialista párt elnökségi tagja ugyanis a napokban folyamatosan hazugságokkal kürtöli tele a médiát. Hazugság, hogy tízezrek nem kapnak rokkantnyugdíjat, hazugság, hogy munkába küldik a járóképteleneket, hazugság, hogy a rokkantak a másvilágra menekülnek, hazugság, hogy az orvosok politikailag akarnak megfelelni.

Nem kívánunk a Holocaust áldozataival párhuzamot vonni, mint azt Korózs Lajos tette, amikor Mengelével példálózott, mert ízléstelen és buta, de az a tragikus, hogy a náci propaganda hazugságai éppen úgy altatták el az áldozatokat, mint most a szocialisták teszik a rokkantakkal.

Valójában a 62. életévüket betöltöttek rokkantsági nyugellátását a továbbiakban öregségi nyugdíjként folyósítják. Vagyis ugyannyi pénz kapnak. Valójában az 57 és 62 év közötti rokkantak, valamint az önmaguk ellátására képtelen, vagy csak mások segítségével képes rokkantak az eddigi rokkantsági nyugdíjukat 2012. január elsejétől rokkantsági ellátásként kapják. Ez az ellátás is megegyezik a korábbi összeggel, sőt: évente a nyugdíjakkal azonos mértékben emelkedik, ők ráadásul munkát is végezhetnek.

Valójában az 57 év alatti rokkantak, baleseti rokkantak, átmeneti és rendszeres szociális járadékosok jelenlegi rokkantnyugdíja a felülvizsgálat elvégzéséig rehabilitációs ellátásra változik. Ennek összege is megegyezik a korábbi ellátással, és ők is vállalhatnak munkát.

Valójában, ha a felülvizsgálat eredményeként a kérelmező nem foglalkoztatható, akkor rokkantsági ellátásnak nevezett juttatást fog kapni, melynek összege megegyezik a korábban folyósított rokkantnyugdíjának összegével, vagyis ők is ugyanannyi pénzt kapnak. Ha az érintett rehabilitációja javasolt, akkor a továbbiakban fix összegű rehabilitációs ellátásban részesül, de munkába akkor sem küldi senki.

Valójában a jogszabályok segítik a munkába állást, az ellátásban részesülők Rehabilitációs Kártyára jogosultak, ez a munkáltatót mentesíti a munkabért terhelő közterhek megfizetése alól, akárcsak az új 5 pontos Munkavédelmi Akcióterv bizonyos csoportjai esetében.

Valójában 2012. május 1-ig közel 200 ezer embert hívtak felülvizsgálatra, és mindössze alig több mint 3 ezernek szűnt meg az ellátása, akik nem jelentkeztek és valamiért úgy gondolhatták, hogy nem érdemes kitenniük magukat az ellenőrzésnek.

Egyébként az idei felülvizsgálatok száma az előző évek arányaihoz teljesen hasonló, a megjelentek 60 százalékánál a rokkantsági ellátást, negyedénél a rehabilitációs ellátást indítványozta a bizottság. Méltatlan és igaztalan tehát az orvosokat és rehabilitációs szakembereket politikai elfogultsággal vádolni.

Senki nem marad ellátatlanul, miközben a lehető legtöbb rehabilitálható embert a munka világa felé lehet vezetni. Nem félrevezetni, mint Korózs Lajos és az MSZP hazug propagandája.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!