Vissza kell adni az embereknek a döntés jogát! (+videó)

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke a miniszterelnök napirend előtti felszólalásra reagálva úgy fogalmazott, Gyurcsány Ferenc a gondolatokból már sokszor kifogyott, a szavakból soha. A pártelnök szerint véget kell vetni a kormány politikai agóniájának, s vissza kell adni az embereknek a döntés jogát.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök A megegyezés szükségszerűsége címmel tartotta meg napirend előtti felszólalását. Gyurcsány bevezetőjében elmondta: Magyarország az elmúlt két évben elérte a 2006-ban lefektetett célokat, megvalósult az új egyensúly programja, majd a miniszterelnök az adócsökkentéstől kezdve a szociális válság megoldásáig több nagy ívű elgondolást vázolt fel.

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke reagálva Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásában kijelentette, a miniszterelnök által elmondottak nem különböznek attól az ötleteléstől, amit már évek megszoktunk, talán csak annyiban tér el, hogy egyre kevesebb új ötlet bukkant benne fel.

„Mindez szép illusztrációja annak, hogy Gyurcsány Ferenc a gondolatokból már sokszor kifogyott, a szóból még soha” – fogalmazott a pártelnök.

Semjén Zsolt szerint a miniszterelnök azokkal a problémákkal birkózik, amelyeket maga idézett elő. Medgyessy Péter idején „kiváló” tanácsadóként az egyensúly felborításában segédkezett, majd éveken keresztül a növekedés lefojtásában jeleskedett, lesöpörve mindazokat a növekedést serkentő javaslatokat, amelyeket tucatjával nyújtott be az ellenzék.

A hitelességről szólva Semjén Zsolt hangsúlyozva, hogy nem akar az őszödi beszédre kitérni feltette a kérdést: hogy lehet hitelességről beszélni, amikor 2005 végén a kormány benyújtott és a parlament elfogadott egy adócsomagot, majd a választások után a Gyurcsány kormány visszavonta az adócsökkentést és adókat emelt. Semjén Zsolt szerint a mindent maga alá temető államadósság, a káosz az egészségügyben, az oktatásban mind, mind a kormány hiteltelen politikáját bizonyítja.

„Ha tényleg úgy gondolja, hogy a most meghirdetett programban támogatottságra számíthat, akkor mi az akadálya annak, hogy szavazzunk róla?” – fordult a kereszténydemokrata politikus a miniszterelnökhöz.

Nézzük meg, van-e támogatottsága ennek a programnak az országgyűlésben – javasolta a pártelnök. Ha van, akkor, nosza rajta, sok sikert hozzá! – tette hozzá. De ha nincs, akkor mi értelme van a kormány politikai agóniáját meghosszabbítani – kérdezte.

Semjén Zsolt kifejtette: ez a politikai agónia árt az országnak, versenytársaink Szlovákia, Románia gyorsvonat sebességgel húznak el mellettünk, minden héttel, minden nappal nő a lemaradásunk, nincs vesztegetni való időnk.  

„Ahhoz, hogy az országot ki lehessen vezetni a mostani válságból, politikai hovatartozástól függetlenül két feltételt teljesíteni kell: a tényleges társadalmi támogatottságot, és a stabil parlamenti többséget. E két dolog nélkül, ha feltámadna, még Adenauer sem tudná kivezetni az országot ebből a válságból. A stabil parlamenti többséget, s a mögötte álló társadalmi támogatottságot egyetlen módon lehet elérni, új választásokkal” - hangsúlyozta a pártelnök.
    
Magyarország ettől a parlamenttől már nem sokat várhat – jelentette ki a politikus.
Adjuk vissza az emberek kezébe a döntést, mondják meg a választópolgárok, hogyan-, merre tovább – javasolta Semjén Zsolt. Hozzáfűzte, nem az emberek vannak a parlamentért, hanem a parlament van az emberekért.

Mint mondta: demokrataként úgy látja, a legtöbb, amit ez az országgyűlés tehet az országért, az országban élőkért, hogy megszavazza önmaga feloszlatását, s visszaadja az embereknek a döntés jogát. 

+

A KDNP frakciója erkölcsi okokból megszavazza a parlament feloszlatásáról szóló MDF-es indítványt – mondta Semjén Zsolt, a KDNP elnöke hétfőn a frakcióülést követően a parlamenti ülésnap megkezdése előtt megtartottsajtótájékoztatón. A KDNP azért erkölcsi okokból szavazza meg az indítványt, mert a kereszténydemokrata politikus véleménye szerint elég „illozórikus” abban bízni, hogy az Országgyűlés feloszlatja önmagát. Semjén Zsolt hozzátette: pártja szerint nem lehet taktikai kérdéssé silányítani az ország legalapvetőbb problémájára választ adó kérdést. Mint mondta, Navracsics Tiborral benyújtanak egy olyan javaslatot, hogy az adótörvények benyújtásával egy időben újra szavazzon az Országgyűlés saját maga feloszlatásáról. 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!