Vizsgálatot követel a Fidesz–KDNP frakció

A pécsi közgyűlés ellenzéki Fidesz–KDNP frakciója vizsgálatot követel a város szocialista polgármesterétől annak kiderítésére, a vagyonkezelő Pécs Holding Zrt. miként adhatott el a közgyűlés megkerülésével egy értékes belvárosi ingatlant a közelmúltban – közölte Páva Zsolt, a frakció a két párt közös frakciójának vezetője mai sajtótájékoztatóján.

„Felszólítjuk Tasnádi Pétert, haladéktalanul indítson vizsgálatot, milyen módon történt az eladás, az ügyet pedig hozza a közgyűlés elé. Amennyiben pedig a lefolytatott vizsgálat alapján indokolt, indítson fegyelmi eljárást a felelős személyek ellen” – mondta Páva Zsolt.

A politikus beszámolt arról, hogy információi alapján a Pécs Holding Zrt. a napokban 800 millió forintért adta el a város főtere, a Széchenyi tér mellett található Nick-udvart, az ügyletről azonban hivatalosan sem a közgyűlést, sem a gazdasági bizottságot, sem az ellenzéket nem értesítették.
   
A frakcióvezető szerint mindez ellentmond a helyi vagyonrendeletnek, amely szerint 300 millió forintos értékhatár felett a közgyűlésnek kell határoznia bármely ingatlan értékesítéséről. Az eladás emellett nem felel meg a Nick-udvar hasznosítására kiírt pályázati feltételeknek sem, abban ugyanis szerepel, hogy a város az ingatlan területének legalább 25 százalékát megtartja.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!