Vonja vissza a kormány az „életveszélyes” költségvetést!

A kilátásba helyezett megszorítások lehetetlen helyzetbe hozzák az embereket, ezért a kormány vonja vissza azt az „életveszélyes költségvetést”, amit épp meg akar valósítani – jelentette ki Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője Pécsett tartott sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta: a szociális normatívák csökkentése és megvonása is rendkívül súlyos helyzetet teremt. Példaként említette a gyermekétkeztetés normatíváját, amelyet a szocialista kormány a költségvetés-tervezete szerint 2010-ben harmadára zsugorít.

A politikus kifejtette: leginkább a lakótelepeken élőket érinti a távhő- és gázkompenzáció csökkentése, amely támogatás mértékét a szocialista kormány jövő évben a jelenlegi harmadára, azaz 20 milliárd forintra csökkenti. Ez azt jelenti, hogy az eddig támogatottak nagy része ki fog esni a kezdeményezettek köréből, illetve akik továbbra is kapnak majd támogatást, azok a jelenleginél nagyságrendekkel kevesebbet kap. Abban a szociálisan súlyos helyzetben, amit most él át az ország, még nagyobb megszorításként jelenik meg – fűzte hozzá a képviselő.

Soltész Miklós felhívta a figyelmet arra, hogy Pécsett már eddig is egymilliárd forintra rúg a távhőszámla-tartozások összege, a kormány intézkedése egyértelműen növelni fogja a  fizetésképtelenek tömegét, a tartozások összegét.

Fidesz-KDNP frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője hangsúlyozta: a szociális normatívák csökkentése és megvonása is rendkívül súlyos helyzetet teremt. Példaként említette a gyermekétkeztetés normatíváját, amelyet a szocialista kormány a költségvetés-tervezete szerint 2010-ben harmadára zsugorít.
   
„Az önkormányzatok a jelenleginél is nehezebb helyzetbe kerülnek a kormány rossz gazdasági politikája következtében. Hiszen nem fogják tudni, hogy kórházaikat, az iskolákat vagy szociális intézményeiket támogassák-e költségvetésükből, mert tartalékaikból mindegyikre már nem futja majd” mondta a kereszténydemokrata politikus, majd hozzátette: azt a javasolják a kormánynak, hogy haladéktalanul vonja vissza ezt az életveszélyes költségvetést, ami tönkreteszi az országot, és teljesen ellehetetleníti a magyar embereket.

+

A kormányalakítás után azonnal új költségvetést alkotunk

Választási siker esetén a Fidesznek olyan költségvetést kell megalkotnia, amelyben világosan látszódik az új irány – mondta Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője hozzátette: a győzelem nem jutalom, hanem megelőlegezett bizalom lenne a párt számára, és a szavazóktól is mindössze egy-két napos türelmi időt kapnak a kormányalakítás után.
 
Ha a Fidesz megnyeri a jövő évi választást, a kormányalakítás után azonnal új költségvetést alkot – jelentette ki az InfoRádió Aréna című műsorában a párt frakcióvezetője, aki hozzátette: az új büdzsében meg kell jelennie azoknak a stratégiai irányoknak, amelyeket a Fidesz már évek óta hangoztat: az uniós források felhasználásának javítása, munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés beindítása, adócsökkentés.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: egy olyan költségvetést kell megalkotni, amelyben jól látszik, hogy az új kormány új irányban képzeli el Magyarország jövőjét.

A politikus szerint a jelenlegi kormánynak sem az az érdeke, hogy a következő kabinet ne ismerhesse meg a gazdaság valós számait, vagyis „korrekt átadás-átvételre” számít.

Az új költségvetés összeállításánál a Fidesz elképzelései elsősorban a gazdaságpolitikai irányváltásra vonatkoznak: a lehető leggyorsabban forrásokhoz kell juttatni a mikro-, kis- és középvállalkozásokat, és egyéb lépésekkel be kell indítani a gazdaságot – mondta Navracsics Tibor.

Rövid türelmi időt kapnak

A Fidesz frakcióvezetője szerint nem lesz eufória, ha a párt megnyeri a jövő évi választásokat, és a szavazóktól is mindössze egy-két napos türelmi időt kapnak a kormányalakítás után. Egy esetleges nagy arányú Fidesz-győzelem nem jutalom, hanem megelőlegezett bizalom – fogalmazott a politikus, aki hozzátette: minél erősebb ez a többség és a bizalom, annál keményebben kell dolgozniuk, hogy meg is szolgálják.

A választópolgárok sokat csalódtak az elmúlt időszakban, vagyis a frakcióvezető szerint könnyebben csalódhatnak a Fideszben is. A párt azonban máshogy képzeli el a kormányzás hivatását. Fontos, hogy a választók olyan politikusokat lássanak az új kormányban, akik nem hatalmi gőgből és uralmi pozícióból beszélnek az emberekhez, hanem szolgálni akarják a választókat – hangoztatta Navracsics Tibor.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!