Vonják be a fiatalokat a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia végrehajtásába!

Az IKSZ felszólítja a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia végrehajtásáért felelős mindenkori döntéshozókat, hogy a fiatalok jövőjéről az ő bevonásukkal döntsenek, és kérik, hogy a stratégia akcióprogramokkal való feltöltése során támaszkodjanak a fiatalok innovatív gondolataira. A szervezet egyben üdvözölte, hogy a fenntartható fejlődés ügye Fidesz-KDNP kormányzás alatt emelkedik a legfontosabb nemzetstratégiai témák közé.

Stágel Bence, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, a szervezet elnöke és Éhmann Róbert, az IKSZ környezet és energia munkacsoportjának vezetője állásfoglalásában kiemelte: a fiatalok életének szempontjából is kulcskérdés a globális kihívásokkal való küzdelem. A keretstratégiáról szóló javaslat vitája során is aktuálisak a 2011-ben, 35 ország fiataljai, köztük az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség képviselői által megalkotott és aláírt gabalai nyilatkozat szavai: „nekünk, fiataloknak, jogunk van részt venni minden döntéshozatalban, ami hatással van az egészségünkre, a bolygónkra és a közös jövőnket meghatározza. Kérjük a döntéshozatali folyamatokban való részvételünket az előkészítői szakaszban és a végső végrehajtásban is. (...) Kérjük ezt a jogot, hiszen ez a mi felelősségünk is. ”   

A kereszténydemokrata politikusok egyben üdvözölték, hogy a fenntartható fejlődés ügye Fidesz-KDNP kormányzás alatt emelkedik a legfontosabb nemzetstratégiai témák közé, és örömüket fejezték ki, hogy az élhető jövőt célzó javaslatot széleskörű társadalmi egyetértés övezi, és, hogy mind a négy parlamenti párt felsorakozott a tervezet mögé.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!