XVI. Benedek pápa adománya a Gázai övezet keresztényei számára

A „Cor unum” Pápai Tanács, a Szentszék karitatív tevékenységével foglalkozó hivatala a Szentatya nevében segélyt küldött az érintett katolikus kisközösségek támogatására. A Vatikán újra szót emelt a fegyverszünetért és a civil lakosság védelméért. Celestino Migliore az ENSZ szerepét hangsúlyozza a szentföldi béke megteremtése ügyében.

A Szentatya humanitárius segítséget küldött a Gázai övezetben élő keresztények számára. A humanitárius adomány a vatikáni „Cor unum” Pápai Tanács közvetítésével juttaták el az érintett területen szolgáló Manuel Musallam gázai plébánosnak, Teréz anya nővéreinek és más szerzetesrendeknek, a pápa személyes és konkrét gesztusaként – olvasható a Vatikán január 17-ei jelentésében.

Más egyházakkal és szervezetekkel összhagban a Vatikán is azonnali fegyverszünet szükésgességét, valamint a segélyszervezeteknek és a humanitárius szállítmányoknak a Gázai övezetbe való akadálytalan bejutását hangsúlyozza.

„Az elmúlt napokban mindkét harcoló fél figyelmen kívül hagyta a civil, ill. katonai célpontok megkülönböztetésére vonatkozó előírást – nyilatkozta január 16-án Celestino Migliore, a Szentszék állandó ENSZ-megfigyelője. „Felszólítjuk őket, hogy a nemzetközi megállapodásoknak megfelelően hatékonyan garantálják a civil lakosság védelmét.”

Minthogy eddig egyik fél sem mutatkozott késznek arra, hogy hozzájáruáljon az igazságos és tartós béke megteremtéséhez, az ENSZ feladata, hogy tűzsszünetet rendeljen el, és egyengesse az egyeztetésekhez, a békéhez és egymás kölcsönös elfogadásához vezető utat – mondta a szentszéki diplomata.

A segélyszervezetek adatai alapján a válságterületen továbbra is drámai helyzet uralkodik. A december vége óta tartó harcok eddig több mint 1000 ember halálát okozták; az összecsapások során több mint 5000, többségében civil személy sebesült meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!