Zöld zászló kihelyezésére kéri az egészségügyi intézményeket Csiba Gábor

A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke arra kéri az egészségügyi intézményeket: a betegek világnapján, február 11-én tegyenek ki zöld zászlót, munkatársaik pedig viseljenek zöld szalagot, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a betegek, a betegellátók és az ellátás tragikus helyzetére. A szaktárca szerint nem kellene riogatni a betegeket, a szervezet vezetőjének tényeken alapuló tájékoztatást kellene adnia.

Csiba Gábor, az egyesület elnöke, a KDNP országos elnökségének tagja, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte, hogy a gyógyításra szánt pénz 2006 óta folyamatosan csökken, értékét veszti, az idei évben egy havi finanszírozás hiányzik az intézmények működtetéséből.
    
Mint írta, a pénzügyi megszorítások miatt a „végtelenségig nőnek” a várólisták, a dolgozók bérkiegészítését a gyógyításra szánt pénzből kell kifizetni, ezáltal is szűkítve a betegellátás lehetőségeit. Hozzátette: a csak a közalkalmazottaknak járó bérkiegészítéssel indokolatlan különbséget tesznek és feszültséget szítanak a dolgozók között.
    
Csiba Gábor említést tett továbbá Mesterházy Attila szocialista miniszterelnök-jelölt orvosokat érintő hétvégi kijelentéséről, amely szerinte „döbbenetes módon megsérti és részrehajlással vádolja a gyógyító orvosokat”.  

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!