Átadta megbízólevelét a pápának az új magyar szentszéki nagykövet

Forrás: MTI

Ferenc pápa hétfőn átvette Habsburg-Lotharingiai Eduard új magyar szentszéki nagykövet megbízólevelét – közölte Érszegi Márk Aurél, a magyar szentszéki nagykövetség első beosztottja az MTI-vel. Ferenc pápa és Magyarország új szentszéki nagykövete tizennyolc percig négyszemközt, olaszul beszélt egymással. Ez a vatikáni protokollban nagykövetek esetében kiemelten hosszú időnek számít.

Habsburg-Lotharingiai Eduard említést tett Ferenc pápának a magyar alaptörvényben foglalt keresztény értékekről, beszámolt a magyar kormány családpolitikai intézkedéseiről, valamint a roma integráció terén tett erőfeszítésekről. Elmondta az egyházfőnek, hogy a magyar kormánynak több, hitét aktívan gyakorló keresztény tagja van. A diplomata elmondta azt is, hogy a szentszéki nagykövettel találkozva a katolikus egyházfő maga hozta szóba magyarországi meghívását, és úgy fogalmazott, hogy számon tartja azt.

Habsburg-Lotharingiai Eduardot Pietro Parolin bíboros szentszéki államtitkár is fogadta, akivel aktuális nemzetközi politikai kérdésekről, többek között a migrációról folytatott megbeszélést, különös tekintettel a magyar kormány ezzel kapcsolatos intézkedéseire.

Ezt követően a magyar szentszéki nagykövet a Szuverén Máltai Lovagrend nagymesterének is átadta megbízólevelét a rend római székhelyén.     

Habsburg-Lotharingiai Eduard Münchenben született. Médiaszakember, korábban a Sankt Pölten-i püspökség kommunikációs vezetője volt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!