Érdekünkben áll megegyezni Törökországgal, de nem mindegy, hogy milyen feltételekkel

kdnp.hu

Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint az uniónak és az országnak érdekében áll megegyezni Törökországgal, de egyáltalán nem mindegy, milyen feltételekkel.

Az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában a kormányszóvivőt az uniós és török vezetők hétfői rendkívüli brüsszeli csúcstalálkozóján előterjesztett török javaslatról kérdezték. Kovács Zoltán hangsúlyozta: „érdekünkben áll megegyezni Törökországgal", hiszen a nyugat-balkáni útvonal egyik kulcsszereplőjéről van szó, de egyáltalán nem mindegy, milyen feltételekkel, és hogy működőképes lesz-e a megállapodás.

Azzal kapcsolatban, hogy az egyeztetések a jövő héten folytatódnak, a kormányszóvivő azt mondta: nagyon nehéz megmondani, mi lesz a tárgyalandó javaslat, hiszen a hétfői csúcstalálkozót hiába előzték meg hetekig tartó előkészületek, „egy teljesen más javaslattal lepték meg az állam- és kormányfőket". Hosszú napok vannak még hátra szerdáig, amikor meg kellene kapnia a kormánynak a tervezetet, és csütörtökön, pénteken is újabb és újabb szempontok vetődhetnek fel a tárgyalások közben – fogalmazott.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!