1200 állami tulajdonú ingatlan kerül ingyen önkormányzati tulajdonba

Forrás: MTI

Hosszabb ideje kihasználatlan épületek, üresen álló belterületi telkek kerülhetnek államiból önkormányzati tulajdonba. A mintegy 1200 ingatlan ingyenes átadásával 32 település több százmillió forint értékben gyarapodhat.

Czifra Boglárka, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. pr-menedzsere kifejtette: az állam ezzel a döntéssel igyekszik elősegíteni az önkormányzatok munkáját, hogy az ingatlanok jó kezekbe kerülve a helyben lakók életminőségét javítsák. A vagyonkezelő a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal közösen, több szempontot mérlegelve állította össze az átadandó, mintegy 1200 tételt felsoroló listát.

Tájékoztatása szerint az átadás feltételei között a legfontosabb, hogy az önkormányzatok 15 évig kizárólag a kötelező helyi feladatok ellátásához használhatják fel az átadott ingatlant és minden év végén be kell számolniuk róla, hogy addig miként gazdálkodtak az átvett javakkal.

Az Országgyűlés június 17-én fogadta el az ezzel foglalkozó, az egyes állami és önkormányzati ingatlanok ingyenes tulajdonba adásáról szóló törvényt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!