1956 az igazságért lázadás örök szimbóluma

Forrás: MTI

Az 1956-os forradalom és szabadságharc az igazságért való lázadás örök szimbóluma – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A fideszes képviselő a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) az Életreítéltek című dokumentumfilmjének díszbemutatóján a huszonegyedik század egyik legnagyobb világtörténeti eseményének nevezte az 1956-os szabadságharcot és forradalmat, amelynek szerinte éppolyan része a szabadságharc vérbefojtása, mint az azt követő koncepciós perek és kettétört életutak.

Gulyás Gergely szerint az Életreítéltek című dokumentumfilm olyan hősöket mutat be, akik egyszerre tettek tanúbizonyságot a nemzet és a szabadság iránti hűségükről, valamint halált megvető hősiességről. A kommunisták ezt soha nem értették meg, ezért is váltott ki belőlük félelmet – fogalmazott a politikus, hozzátéve, a földi világ sokszor nem igazságos, ezért a hazához való hűség a hazát tartja meg és nem azt, aki hű hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!