2016 az adócsökkentés éve lesz

Forrás: MTI

Működnek a kormányzati reformok, 2016-ban csökken a személyi jövedelemadó, emelkednek a bérek és átalakítják a családi otthonteremtési kedvezményrendszert – hangsúlyozta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Dömötör Csaba vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, 2016 az adócsökkentés éve lesz, január 1-jétől 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó, valamint 27 százalékról 5 százalékra csökken a sertéshús, valamint a lakásépítés áfája. Emellett 10 ezer forintról 12 500-ra nő a kétgyermekes családok gyerekenkénti adókedvezménye, így 60 ezer forinttal is nőhet egy család éves bevétele. Az államtitkár ehhez hozzáfűzte, hogy a családi adózás beváltotta a hozzáfűzött reményeket, a kormány számításai szerint 2011 és 2016 között mintegy 1300 milliárd forint maradhat a családoknál.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy bruttó 111 ezer forint lesz a minimálbér és 129 ezer forint lesz a garantált bérminimum, ez 5,6 százalékos reálbér-emelkedésnek felel meg a minimálbérnél, ekkora mértékű növekedés 13 éve nem volt. Emellett növekszik a közszférában dolgozók bére is, a fegyveres és rendvédelmi dolgozóknál az idei 30 után jövőre 5 százalékkal lesz nagyobb a fizetés, valamint 15 százalékkal növekszik a felsőoktatásban dolgozók bére. Emellett egyebek mellett 43 ezer ápoló és 18 ezer orvos kap magasabb bért, a szakorvosi minimálbér nettó 270 ezer forintra emelkedik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!