2570 embert bocsát el a General Eletric Magyarországon

Forrás: MTI

Két év alatt 1300 embert küld el nagykanizsai gyárából a General Electric (GE), amely munkásgyűléseken jelentette be a terveit; a hagyományos izzók gyártása megszűnik, és a GE Energy üzletága kivonul a városból – közölték a gyár dolgozói az MTI-vel.

Nagykanizsán a délutáni műszakváltáskor tartott munkásgyűlésekről érkező alkalmazottak arról számoltak be, hogy elhangzott: a jelenleg mintegy 1750 embert foglalkoztató nagykanizsai fényforrásgyárban csak a nyereséggel termelő ágazatok maradnak. Folytatódik az autólámpák és a kompakt fénycsövek gyártása, ugyanakkor teljesen megszűnik az ipari szűrőket gyártó, alig egy éve Nagykanizsára telepített GE Energy üzeme, amely 128 ember leépítésével jár.

A dolgozók információja szerint a GE fényforrásgyárait összességében érintő leépítési tervek legnagyobb elbocsátási hulláma Nagykanizsán várható. Az idén nem küldenek el senkit, de 2010-ben 300 dolgozót, 2011-ben pedig 1.000 ember bocsátanak el a cégtől.

A GE MTI-hez eljuttatott közleményéből kiderül: az országosan 2.570 dolgozó elbocsátásával járó tervek szerint Nagykanizsán már januárban megszűnik az ipari szűrők gyártása és az ott dolgozó 128 ember foglalkoztatása. A társaság által közölt adatok és a dolgozók közlése alapján kitűnik: a teljes magyarországi fényforrásgyártásban két év alatt leépítendő létszám több mint fele az eddig legnagyobbnak számító nagykanizsai gyárat érinti.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!