Csok: 10+10=30?

Forrás: hirado.hu
Fotó: pexels.com

Belső lapos

Azzal, hogy a háromgyermekesek által igényelhető 10 milliós támogatást nem hitelként kell felvenni, nagyjából további hétmilliót spórolhat egy család. Az ezen felül biztosított kedvezményes kölcsön alacsony kamata újabb több milliós megtakarítást jelenthet. Ráadásul a lakástakarékpénztári összegekre is jár állami támogatás – hangsúlyozta Ráski Péter elemző.

Ha egy család felveszi a többgyermekesek újlakás-vásárlásához igényelhető 10 milliós vissza nem térítendő támogatást és a 10 milliós kedvezményes kamatú kölcsönt, akkor tulajdonképpen nem 20, hanem 30 millió forinthoz jut  –  erről beszélt a Ma reggelben Ráski Péter, a Pénzcentrum.hu munkatársa.

A pénzügyi portál elemzőjének kalkulációja szerint a 10 millió forintos támogatás után, ha az piaci hitel lenne, 17 millió forintot kellene visszafizetni a törlesztési időszak alatt. Így tehát plusz hétmillió forintos juttatásként is értelmezhető az, hogy a három vagy több gyermekesek által elkölthető összeget nem kölcsönként kapják.

A vissza nem térítendő támogatáson felül igényelhető 10 milliós kedvezményes hitel alacsony, 3 százalékos kamatával szintén jelentős összeget, több millió forintot spórolhatnak meg a családok.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!