Juhász Hajnalka: Milyen eredményei vannak a felsőoktatási felvételi eljárásnak?

Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője az idei felsőoktatási felvételi eljárás eredményeiről érdeklődött hétfőn a parlamentben a kérdések során.

kdnp.hu - MTI

Elmondta, az utóbbi években a baloldal többször is kritizálta a felsőoktatás átalakítását, egyebek mellett a modellváltást. Az elmúlt időszak azonban a legsikeresebb felvételi eljárást produkálta, több mint 126 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba, ami 27 százalékos növekedést jelent; a jelentkezők több mint 60 százaléka a modellváltott egyetemeket választotta – mondta.

Hozzátette:

72 százalékkal nőtt a pedagógusképzésre jelentkezők száma, így tavaly több mint 13 ezren kezdhették meg a felsőoktatásban tanulmányaikat.”

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára közölte, 2022-ben alakították át a felvételi rendszert, amelynek sikere tovább folytatódik. 2023-ban 33 százalékkal, 106 ezerre nőtt a felsőoktatásban felvettek száma az előző évhez képest – részletezte.

Ismertetése szerint idén 120 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba, tavalyhoz képest nőtt a műszaki, természettudományi és informatikai képzésre jelentkezők száma is.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!