Kommunikációs csapdában a szegedi szocialisták

A baloldali városvezetés valamennyi ingyenes tiszai fürdőzési lehetőséget megszüntette a csongrádi megyeszékhelyen.

kdnp.hu – MTI

A szabadstrandok elvételére tett kísérlet merénylet a magyar nyár ellen, ezért követeljük, hogy a Fidesz-közeli cégháló ne tudja megszerezni és fizetőssé alakítani a balatoni szabadstrandokat – ezzel kampányol napok óta a DK-s mentőövre vágyakozó MSZP. A párt aláírásgyűjtő akciójába nagy lelkesedéssel kapcsolódtak be a párt szegedi önkormányzati képviselői is. Haág Zalán, a KDNP szegedi elnöke, a párt közgyűlési frakcióvezetője azonban arról számolt be: ugyanezek a politikusok az elmúlt másfél évtizedben ahhoz asszisztáltak, hogy a Tisza-parti baloldali városvezetés Szeged összes szabadstrandját fölszámolja.

Német Ferenc fideszes önkormányzati képviselő ezzel kapcsolatban megjegyezte: az ezredfordulón a tápéi Sárga-üdülőtelepen, a felsővárosi panelek tövében létesített Foka szabadstrandon, valamint a Belvárosi híd újszegedi hídfőjének mindkét oldalán, a Partfürdőn és a Lapos-parton is működtek kijelölt szabadstrandok.

– Mára a baloldali városvezetés valamennyi ingyenes tiszai fürdőzési lehetőséget megszüntette Szegeden – emelte ki a kormánypárti politikus. A Fidesz önkormányzati képviselője elmondta: minimális költségből újra lehetne működtetni a felszámolt szabad strandokat. Ehhez szerinte az kellene, hogy az önkormányzat újra fürdőhellyé jelölje ki az érintett területeket, bójákat helyezzen ki, mobilkonténeres mosdót, vécét létesítsen és vízi mentőt foglalkoztasson. – Persze nagyobbat is álmodhatna, néhány kilométerre a megyeszékhelytől, a korábban Szegedhez tartozó Algyőn jelentős fejlesztésekből kulturált ingyenes strandolási lehetőséget kínálnak a helyieknek és a látogatóknak a Tisza-parton – emlékeztetett Német Ferenc.

Haág Zalán azt emelte ki, a Botka László vezette Szegeden a szabadstrandok helyett az autósok bosszantására, fővárosi mintára, a rakpartot adják oda nagylelkűen a gyalogosoknak hétvégére a helyi Momentum javaslatára. Legalábbis azon keveseknek, akik a napsütéses időben a forró aszfalton szeretnék tölteni a nyarat. – Ahelyett, hogy a Tisza szemközti oldalán visszaadnák az ingyenes strandolási lehetőséget a szegedieknek – teszi hozzá Haág Zalán.