A kormánypártok várják Ujhelyi István válaszát a ház és balatoni nyaraló felújításra

Továbbra is tisztáznia kell magát és újabb kérdésekre is válaszolnia kell Ujhelyi Istvánnak, a szocialisták európai parlamenti képviselőjének, miután további információk kerültek napvilágra házának és balatoni nyaralójának felújításáról - mondta Nacsa Lőrinc a kormánypártok képviseletében szerdán újságíróknak.

kdnp.hu – MTI

A kereszténydemokrata országgyűlési képviselő a Szeviép egykori vezérigazgatójának szerdán megjelent nyilatkozatára hívta fel a figyelmet, amely szerint Ujhelyi István hiába tagadja, hogy a Szeviép újította volna fel szőregi házát és nagy badacsonytomaji nyaralóját. Baranyi Sándor egykori cégvezető azt mondta: dokumentumokkal tudja igazolni állítását.

A nyilatkozat szerint Ujhelyi István "így hajtotta be a Szeviéptől a cégnek szerzett megbízásokat" - ismertette. Több tízmillió forintnyi értékben, de valójában ingyen újíttatta fel velük saját ingatlanjait.

"Akkor most újra megkérdezzük Ujhelyi Istvánt: hogy volt ez a ház- és balatoni nyaraló-felújítás?" - hangsúlyozta, egyben arra kérte a szocialisták európai parlamenti képviselőjét, hogy ha cáfolni tudja az állításokat, akkor azt szerződések és számlák felmutatásával tegye. "Ne csak pár százezres számlákat lobogtasson", ami nyilvánvalóan nem fedezi a ház és a nyaraló felújítását - fűzte hozzá.

Az európai parlamenti választások küszöbén a magyar embereknek joga van tudni az igazságot az MSZP tulajdonképpeni EP-listavezetőjéről. Ezért Nacsa Lőrinc továbbra is választ vár arra a kérdésre: jutott-e a Szeviép pénzéből Ujhelyi Istvánnak, más szocialista politikusnak vagy az MSZP-nek? - mondta.