Forrás: MTI
Az innovatív, hatékony, fejlett technológiát alkalmazó élelmiszeripari vállalkozások láthatják el a lakosságot biztonságos, egészséges, kiváló minőségű hazai élelmiszerrel. Ennek érdekében a kormány jelentős, mintegy 300 milliárd forint uniós forrást tervez az ágazat fejlesztésére fordítani az elkövetkező években – jelentette be Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az Innovatív Élelmiszerlánc Konferencián.
A hazai élelmiszeripari vállalkozások az elmúlt 25 évben összesen nem jutottak annyi fejlesztési forráshoz, mint amennyi a tervek szerint 2020-ig rendelkezésükre áll majd – fogalmazott Zsigó Róbert. Az államtitkár elmondta: a hamarosan a kormány előtt lévő Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégia célkitűzései között szerepel az élelmiszeripari vállalkozások stabil finanszírozási és gazdálkodási feltételeinek biztosítása, az innováció ösztönzése, az élelmiszeriparban dolgozók tudásának korszerűsítése. Ezzel valósítható meg a biztonságos élelmiszerellátás Magyarországon.