Nacsa Lőrinc: Az NMHH tartalmas munkát végzett

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2021. évi beszámolóból az derül ki, hogy az NMHH tartalmas szakmai munkát végzett – mondta a képviselő pénteken az Országgyűlésben.

kdnp.hu - MTI

Szólt a tavaly indított vagy folytatott, példaértékű projektekről, a többi között a hírközmű projektről, a melynek célja az egységes, országos hírközlési infrastruktúra nyilvántartásáról. Ezzel az egyre növekvő állami és uniós adatszolgáltatási kötelezettség kiszolgálását is segíti az NMHH – mondta.

Ugyancsak szólt a Netre fel! mobilcsere-programról, amelynek célja a rászorulók segítése és az elavultabb technológiák lekapcsolásának gyorsítása.

Számos médiaértést erősítő programot is folytatott az NMHH – sorolta, hangsúlyosan szólva a Bűvösvölgy központokról, amelyekből már három van az országban. Itt szakképzett oktatók irányításával, élményszerűen szerezhetnek tudást a diákok. A központok számos anyaga már online is elérhető, például az álhírek felismerésének gyakorlatáról – mutatott rá.

Az online zaklatások ellen is sokat lépett a hatóság, a hotline szolgáltatás keretében pedig a kiskorúakra káros tartalmak jelenthetők be –  hangsúlyozta, hozzátéve: az NMHH az SOS Magyarországgal is megújította partnerségét

Az NMHH szerinte felelősen gazdálkodott, a pénzek jó helyre kerültek, a médiatudatosságot, a kiskorúak védelmét és a lakosság számára fontos fejlesztéseket támogatták.

Gréczi Zsoltnak (DK) válaszul azt mondta: „sajtószabadság ügyében DK-soktól nem fogadunk el kioktatást. Akik bojkottálnak médiumokat, minősítések, fenyegetnek újságírókat, azoktól nem fogadunk el” – fogalmazott, és szennyhálónak nevezte a DK-hoz köthető ezalenyeg.hu oldalt.

Cáfolta, hogy ne lenne sajtószabadság, szerinte nálunk sokkal sokszínűbb a sajtó, mint egyes európai országokban.