Navracsics Tibor: A kultúra része az értéket teremtő kertművelés is

A kultúra része sok más mellett az értéket teremtő kertművelés is, amely az egyéb értékekkel együtt a térséget Európa élvonalába emeli - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a KDNP politikusa pénteken Várpalotán, a 4. Nemzetközi Kertbarát és Agrár Találkozó és Kiállítás megnyitóján.

kdnp.hu - MTI

Navracsics Tibor, aki a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program kormánybiztosaként beszélt, hangsúlyozta, hogy a program megvalósítása során a helyi közösségek támogatását tartják szem előtt, ennek érdekében 116 település működik együtt.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke arról beszélt, komoly értéket képvisel, ha a kertészek nem elszigetelten, hanem egymással összefogva teszik a dolgukat, és úgy vélte erre jó példa a mostani kiállítás. Hozzátette: ugyancsak érték az Európai Unióban a rövid ellátási lánc, amelynek témája szintén megjelenik a találkozón.

A vasárnapig tartó 4. Nemzetközi Kertbarát és Agrár Találkozó és Kiállítást az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárkamara (NAK), valamint a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége támogatásával rendezik hazai és határon túli települések részvételével. A résztvevők előadásokat hallhatnak többek között a növénytermesztésről, a kertek szerepéről és a biotermesztésről.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!