Velencén nyitja szeptemberben a parlamenti szezont a Fidesz–KDNP

Újra Velencén lesz a Fidesz–KDNP kihelyezett évadnyitó frakcióülése – írja a Magyar Hírlap kormánypárti forrásra hivatkozva. A lap úgy tudja, hogy a frakciószövetség szeptember 12–14-ig tartja a parlamenti szezon előtti tanácskozását, amelyen a szokásoknak megfelelően Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz.

kdnp.hu – magyarhirlap.hu

A legutóbbi, februári kihelyezett frakcióülés helyszíne Visegrád volt, ahol a Stop Soros törvénycsomag, az ENSZ migrációs csomagja, valamint a megelőző nyolc év kormányzati munkájának értékelése szerepelt a napirenden. Tavaly szeptemberben a képviselők szintén Velencén üléseztek, akkor a kiemelt témák között volt a betelepítési kvóta és a családok védelme.

Személyi döntéseket is hoztak, akkor választották meg a Fidesz-frakció vezetőjének Gulyás Gergelyt, aki Kósa Lajost váltotta a képviselőcsoport élén. A 2016-os lillafüredi februári frakcióülésen többek között migrációról, a terrorveszélyhelyzet miatti hatodik alaptörvény-módosításról tárgyaltak, de a közoktatás és az egészségügy helyzete is napirenden volt.

A 2015-ös frakcióülésen dőlt el, hogy Rogán Antal lesz a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, akkor szintén Velencén indították a parlamenti szezont a képviselők. Annak a hagyománya, hogy a kormánypártok a parlamenti szezonkezdet előtt többnapos ülést tartanak, 2010-ig nyúlik vissza. Az első helyszín Tapolca volt, ahol a devizahitelesek megsegítése érdekében szükséges intézkedésekről tárgyaltak a képviselők. Ekkor értékelte Orbán Viktor a kormány első száz napját a frakciószövetség előtt.

Az eredeti írás itt olvasható >>>