„Ocsmány” lebukás: az MSZP-nek részletes adatbázisa van a választókról + videó

Talán véletlen, talán nem, de nem sokkal azután, hogy Vona Gábor a Gyorskocsi utcai BRFK-épület előtt tartott sajtótájékoztatóján a Fidesz állítólagos adatgyűjtése kapcsán megemlítette, hogy szerinte a nyolc éve kormányon lévő szocialistáknak a Fideszéhez hasonló, vagy akár még részletesebb adatbázisa lehet a magyar társadalomról, felkerült az egyik legismertebb videómegosztóra az MSZP elleni bizonyíték. A videóról kiderül: a szocialisták részletes adatbázist építettek fel az elmúlt évek során nem csupán saját szimpatizánsaikról és támogatóikról, hanem politikai ellenfeleikről és azok szimpatizánsairól és aktivistáiról is sőt, még azok családtagjairól is.

A YouTube videómegosztóra felkerült videón egy férfi beszél egy számítógép képernyője előtt. A gépen az MSZP adatbázis-kezelőjének működését magyarázza valakinek. A magyarázatból kiderül: a szocialisták sokkal mélyebb és alaposabb adatbázist építettek ki az elmúlt közel tíz év alatt, mint amivel most a Fideszt vádolják.

A férfi elárulja: 2002-ben használták először a rendszert, amelyet Ron Werber „hozott el” nekik, s szerinte ezzel nyerték meg akkor a választást. A beszélő elárulja: már 2001 óta arra kérte az aktivistákat a párt, hogy gyűjtsék a szimpatizánsokról, támogatókról az adatokat. A választást megelőző kopogtatócédula-gyűjtések során az ezen szereplő adatokat rögzítették, s a központ nyilvános és titkos adatbázisokból mindenkihez telefonszámot is rendelt, így azokat is el tudták érni, akik egyébként maguktól nem közölték a számukat.

A férfi szerint a választások napján ezekből az adatokból dolgozva el kellett menni mindenkihez, vagy fel kellett őket hívni, s ha szükséges volt, el kellett vinni az embereket szavazni.

Az adatok egészen a szavazókörig lebontva tartalmazzák a párt támogatóinak listáját, de nemre, korra és másfajta szűrésre is alkalmas a szoftver. Nem csupán az MSZP-szimpatizánsokat, hanem a politikai ellenfeleik, kiváltképp a Fidesz politikusait, szimpatizánsait és aktivistáit is nyilvántartja az MSZP. Ezek az adatok is választókerületi bontásban, utca, házszám hozzárendelésével is rendelkezésére állnak a pártnak, de ha mindez nem elég, a Fidesz-támogatók családtagjairól is listát vezet a párt.

A férfi elárulja még: az elmúlt nyolc év összes választásáról rendelkezésükre állnak a kopogtatócédula-adatok, s így össze tudják hasonlítani, mennyivel bővült vagy csökkent a támogatói körük.

Mint ismert, Gyurcsány Ferenc ma úgy vélekedett, utalva a Kubatov Gábornak tulajdonított, szerdán nyilvánosságra került hangfelvételre: ha a felvétel hiteles, akkor olyan bűncselekményről van szó, amely a „Fidesz elnökségének tudtával, támogatásával, folytatólagosan valósult meg az elmúlt években".Hozzátette: ha igaz, amit a pártigazgató elmond, akkor a magyar embereknek okuk van félni, mert az országot vezető politikusok egy része, a Fidesz vezető politikusai, nem magyarként tekintenek ránk, hanem „maguk- és magunkfajtára” osztják az embereket, úgy, ahogy ez eddig a radikális jobboldal köreiben volt közismert. „Az a párt, amely abba a gyanúba keveredik, hogy az elmúlt évei „ocsmány mocsokban” születtek, annak a párnak „jaj lesz a kormányzás” – Gyurcsány szerint , mert nem kérhet semmit a választóktól.

Az MSZP egyébként a Fidesz állítólagos listái miatt feljelentést tett Központi Nyomozó Főügyészségen is ismeretlen tettes ellen a választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adatokkal való visszaélés miatt.

+

A Fidesz a Kubatov Gábor pártigazgatónak tulajdonított, tegnap nyilvánosságra került hangfelvétel kapcsán több ízben kijelentette:, hogy „az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli minden esetben az adatokat”.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője közleményében úgy értékeli, hogy „egységbe forrasztotta a kétségbeesés az MSZP-t és a Jobbikot az egyetlen kormányképes erő, a Fidesz várható választási sikere miatt”, „az egyre nagyobb bajban lévő MSZP és Jobbik kétségbeesett kísérleteket tesz a Fidesz lejáratására, a nem éppen hitelességéről és szalonképességéről ismert kuruc.info felhasználásával”. A Gyurcsány–Lendvai–Vona közös lejárató akció során régi hazugságokat vettek újra elő – teszi hozzá a szóvivő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!