Irakban népirtás folyik a keresztényekkel szemben

Az iraki keresztényüldözésre hívta fel a figyelmet Vejkey Imre abban az írásbeli állásfoglalásában, amelyet az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének strasbourgi őszi ülésszakán a plenáris vitához nyújtott be. Vejkey szerint világszerte több mint 60 országban körülbelül 200 millió ember szenved valamilyen formában üldözést keresztény hite miatt, évente több mint 100 ezer keresztény veszíti életét vallási meggyőződése következtében.

Hozzátette: a világon minden öt, hitéért üldözött személyből négy keresztény.

Irakban „megtizedelik a világ egyik legősibb keresztény közösségét” – állapította meg a képviselő, és a káldeusok püspökének szavait idézve úgy fogalmazott, hogy népirtás folyik a keresztényekkel szemben. Az Irakkal szomszédos Szíriából – tette hozzá – olyan hírek érkeztek, hogy nyolc keresztényt feszítettek keresztre.

„Apokaliptikus viszonyok uralkodnak, egymás után pusztítják el a keresztény szent helyeket, és üldözik el onnan a lakóikat. A keresztények pedig ultimátumot kaptak, hogy vagy kifizetik a havi 450 dolláros fejadót – melyet ha akarnának, se tudnának megfizetni – vagy áttérnek az iszlámra, vagy a halál vár rájuk” – sorolta Vejkey Imre a riasztó híreket.

„Magyarország kiáll az üldözöttekért, és felszólítja a szélsőségeseket az erőszak azonnali leállítására és a keresztények elleni támadások beszüntetésére” – írta az ET parlamenti közgyűlési ülésszakán részt vevő magyar képviselő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!