Kártérítést követel a Fidesz és a KDNP a miskolci paneltűz károsultjainak

Minden részletre kiterjedő vizsgálatot követel az augusztus 15-i miskolci panelháztűz ügyében a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt, valamint teljes körű kártalanítást követel a miskolci önkormányzattól mindazoknak, akiknek otthona megrongálódott – jelentette be Nagy Kálmán, a KDNP országgyűlési képviselője miskolci sajtótájékoztatóján. Kosztica Patrik a miskolci közgyűlés pénzügyi bizottságának fideszes tagja arról számolt be, hogy információi szerint technológiai hibák, hiányosságok egyaránt közrejátszhattak a tűz gyors tovaterjedésében.

Minden részletre kiterjedő vizsgálatot követel az augusztus 15-i miskolci panelháztűz ügyében a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt, valamint teljes körű kártalanítást követel a miskolci önkormányzattól mindazoknak, akiknek otthona megrongálódott – mondta Nagy Kálmán, a KDNP országgyűlési képviselője miskolci sajtótájékoztatóján.
A három ember halálát okozó tragédia után megtört az emberek relatív biztonságérzete, nemhogy nőtt, hanem csökkent a felújított, mindenekelőtt a 2008. előtt felújított panellakások értéke – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus, egyúttal a vizsgálati anyag teljes terjedelmű nyilvánosságra hozatalára szólította fel az önkormányzatot, valamint a szakhatóságokat. 

A sajtótájékoztatón Kosztica Patrik a miskolci közgyűlés pénzügyi bizottságának fideszes tagja arról számolt be, hogy információi szerint technológiai hibák, hiányosságok egyaránt közrejátszhattak a tűz gyors tovaterjedésében.A miskolci önkormányzat műszaki ellenőri feladatokat ellátó cége képes-e ellenőrizni azt, hogy a panelprogram során a kivitelezők maradéktalanul betartják-e illetve betartották-e a technológiai előírásokat? Ki fogja megtéríteni az avasi lakosok számára azt az értékcsökkenést, amelyet a panelprogram iránti lakossági bizalom csökkenése okozott? – tette  fel kérdéseit Kosztica Patrik, aki azt is felvetette: vajon a miskolci városvezetés hajlandó-e a kormánynál lobbizni azért, hogy a panelprogram pályázati kiírása a tűzvédelmi intézkedéseket is támogathatóvá tegye, a városvezetés hajlandó-e újból egyharmad részarányban finanszírozni a panelprogramot azért, hogy a lakók tűzvédelmi szempontból biztonságosabbá tegyék a panelházakat.

A paneltűzben elhunyt 39 éves édesanyát, 13 és 16 éves gyermekét szerdán temetik el Miskolcon.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!