Kozma atya Ferenc pápával koncelebrált a vatikáni szentmisén

Kozma Imre atya Ferenc pápával koncelebrált a vatikáni Szent Márta Házban bemutatott szentmisén – mondta el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és elnöke. Az irgalmasrendi szerzetes hangsúlyozta, hogy személyre szóló vatikáni meghívást kapott Ferenc pápától. Az egyházfő minden reggel Szent Márta Ház kápolnájában tart szentmisét papok és hívők szűk csoportjának. Az együttmisézésen Ferenc pápával 12 pap koncelebrált, egyikük volt Kozma Imre atya.

„Hallatlan nagy élmény volt számomra. A papok közül az oltárnál én állhattam Ferenc pápa jobbjára. Sajátos közelségben imádkozhattunk együtt” – számolt be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, aki az idén ünnepli pappá szentelése ötvenedik évfordulóját. Hozzátette, hogy amikor Ferenc pápa belépett a kápolnába az volt az első benyomása: „hatalmas terheket viselő ember érkezett.”
A szentmise után Ferenc pápa és Kozma atya a Máltai Szeretetszolgálat magyarországi tevékenységéről beszélt egymással, valamint a betegápoló irgalmasrend szolgálatáról.

„A pápa nagyon jól ismeri a munkánkat Magyarországon és Európában egyaránt” – számolt be Kozma Imre atya. Hozzátette, hogy a pápa azt mondta neki: „Imádkozzunk egymásért és hordozzuk együtt a terheket! Mindketten közös terhet hordozunk: a szegényeket és a betegeket”.      

Kozma atya a pápának átadott ajándékok között megemlítette azt a fényképet, mely több száz kisgyermeket örökített van rajtuk a Videoton FC labdarúgócsapat mezével, azon pedig a Máltai Szeretetszolgálat emlémájával.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!