A szolgáltatók ne hatóságként lépjenek fel az ügyfelekkel szemben

A szolgáltatók az ügyfelekkel szemben ne hatóságként lépjenek fel – mondta Harrach Péter frakcióvezető azon a megbeszélésen, amelyet fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel folytatott, kiemelve: a Kereszténydemokrata Néppárt családvédelmi és szociálpolitikai programjába illeszkedően a nehéz helyzetbe került embereknek kíván segíteni és védelmet biztosítani a szolgáltatók erőfölényével szemben.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője megbeszélést folytatott fogyasztóvédelmi civilszervezetekkel, az energiaszolgáltatókkal kapcsolatos fogyasztói panaszok hatékonyabb kezeléséről és a kapcsolódó jogszabályok módosításáról. A tárgyaláson részt vett Spaller Endre képviselő, az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának a tagja, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége részéről Dr. Kispál Edit, az Energiatudatos Fogyasztók Társadalmáért Egyesület elnöke Felméry Gusztáv, Dr. Baranovszky György, a Budapesti Békéltető Testület elnöke és Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgatója.

– A KDNP családvédelmi és szociálpolitikai programjába illeszkedően a nehéz helyzetbe került embereknek kíván segíteni és védelmet biztosítani a szolgáltatók erőfölényével szemben – fogalmazott Harrach Péter. Példaként említette, hogy a szolgáltatók az ügyfelekkel szemben ne hatóságként lépjenek fel, illetve a számlakép könnyen értelmezhető legyen, amelyen elsősorban a fogyasztás, az ár és az éves általányból felhasznált mennyiség jelenjen meg.

A fogyasztóvédők elmondták, az uniós ajánlás alapján elkészített számlák túl bonyolultak, az energia mértékegysége, a különféle jogcímeken elszámolt díjak nevei nem közérthetők. Európában ugyanakkor nem alkalmazzák ezeket az ajánlásokat, és könnyen értelmezhető számlákat állítanak ki. A fogyasztók szerint telefonon keresztül nehéz elérni a szolgáltatókat, illetve panasz esetén sokat kell várniuk az ügyfélszolgálaton. A mérőórák kikapcsolási módja és annak díja is túlzó, de a kötbérek alkalmazása is problémákat vet fel. Az is szóba került, hogy társasházak esetében a szolgáltatóknak az alfogyasztókkal egyenként kellene szerződniük.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!