A vallásszabadság biztosítása mellett a visszaélések kiszűrése volt a cél

A Potsdami Egyetem Jogi Kara és a Potsdami Egyetem Egyházjogi Intézete meghívására a magyarországi egyházi törvényről tartott előadást Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Előadásában kifejtette, hogy a magyar egyházi törvény módosításának folyamatában a jogalkotó legfontosabb törekvése a minél szélesebb körű vallásszabadság biztosítása, emellett a visszaélések kiszűrése volt.

Hölvényi György emlékeztetett arra, hogy a Lisszaboni Szerződés alapján az EU nyitott és átlátható párbeszédet folytat az egyházakkal, ez a minta minden tagország, így Magyarország számára is.

„Európában állam és egyház viszonya, az egyházak jogállása, a finanszírozás, a szabályozás tekintetében többféle modell létezik.  Magyarországon az állam és az egyház elválasztása alkotmányos keretekben rögzített, mindamellett számos olyan közös feladat van, amelyekben az egyházi és az állami tevékenység egymást jól kiegészíthetik, illetve vannak olyan területek is, ahol az együttműködés megkerülhetetlen” – tette hozzá Hölvényi György.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!